Hoe werk je kabels netjes weg?

We kennen allemaal het probleem: de wirwar aan kabels achter je televisie of op je bureau. Hoe ordelijk je ook bent, de kabels tover je niet zo snel weg. Of dat denk je toch! Wij hebben 4 handige tips die je kabels laten verdwijnen.

1. Kabels samenbinden en bevestigen aan meubel

De eerste stap richting orde is vereenvoudiging. Dit doe je door meerdere samenhorige kabels samen te binden met een spiraalband, klitteband of kabelbinders. 

Laat je ze liever niet over je bureau of televisiemeubel lopen? Bevestig je (samengebonden) kabels dan aan de achterkant je meubel met een kabelgoot, zelfklevende kabelhouders of een draadrek. Dat laatste kan je zelfs benutten als hanger voor een extra stekkerdoos. Super handig!

2. Valse wand achter je TV

Televisies worden tegenwoordig vaker opgehangen. Idealiter voorzie je naast je ophangpunt een stopcontact. Toch heb je vaak nog andere kabels van je bijvoorbeeld je decoder, spelconsole of home cinema, die van je scherm naar je televisiemeubel lopen. In dit geval is een valse wand de ideale oplossing. Maak twee ‘onzichtbaregaten in de valse wand achter je scherm en meubel en trek alle verzamelde kabels erdoor. 

Toch liever geen valse wand? Dan kan je het best opteren voor een kabelgoot in de kleur van je muur.

Foto: Max Vakhtbovych – Pexels

3. Kabeldoos of draadmandje onder je bureau

Of het kan nog simpeler! Verzamel al je opladers en kabels in een kabeldoos op je bureau of televisiemeubel. Deze box is kant-en-klaar te verkrijgen, maar ook gemakkelijk zelf te maken. Laat je creativiteit de vrije loop en creëer een op maat gemaakt doosje die volledig in jouw interieur past.

Heb je een groter probleem aan je bureau, computer en/of printer? Dan is een draadmandje onder je bureau hangen waarschijnlijk een betere oplossing.

4. Camoufleren van kabels

En dan heb je nog de goede oude methode. Zoals je stof onder de mat kan vegen, kan doodgewoon je iets mooier zoals decoratie of plantjes voor kabels plaatsen. Geen vuiltje aan de lucht!

Vind meer inspiratie in onze blogposts

Wil je meer wooninspiratie? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top