Plan je bezoek

Van 8 t.e.m. 16 oktober 2022 kan je bis bezoeken in Flanders Expo. Bekijk alvast de praktische informatie om je bezoek zo aangenaam en vlot mogelijk te laten verlopen. 

Wist je dat op vrijdag 14 oktober 2022 de deuren van bis tot 23u open blijven? Bekijk het programma en mis niks van bis! 

Openingsuren

Week: 13u > 18u30
Weekend: 10u > 18u30
Vrijdag 14 oktober 2022: 13u > 23u

Locatie

Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent

Huisdieren niet toegelaten

Aangezien onze viervoetige vrienden zelf weinig tot geen (ver)bouwplannen hebben, zijn huisdieren niet toegelaten. Enkel assistentiehonden zijn welkom mét papieren en correcte uitrusting.

Gratis kinderopvang

Er is gratis kinderopvang op zaterdag en zondag van 10u tot 18u30 voor kinderen van 4 tot 10 jaar (maximum 3 uur). Kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen gratis toegang (vergezeld door een volwassene).

Vlot naar Flanders Expo

Met de wagen

Flanders Expo ligt aan afrit 14 van de E40 Brussel-Oostende

 • Vanuit Antwerpen (E17): neem op de verkeerswisselaar Zwijnaarde/Destelbergen de R4 (Eeklo/EXPO – The Loop).
 • Vanuit Kortrijk (E17): volg vanaf de verkeerswisselaar Zwijnaarde de borden richting ‘EXPO’.
 • Vanuit Brussel: vermijd de drukte rond Flanders Expo door afrit 16 (Merelbeke) te nemen en de R4 richting Eeklo/Gent te volgen.

Via afrit 7 van The Loop bereik je de bezoekersparkings (PB en PC). Je GPS werkt niet op The Loop. Volg de signalisatieborden. De navigatieapp Waze gidst je wel probleemloos tot Flanders Expo. 

Koop een parkeerticket aan de automaten om de parking te verlatenEen parkeerticket kost € 10. Mensen met een beperking parkeren gratis op parkings PC of PA4, op vertoon van een geldige parkeerkaart.

Flanders Expo plan parking

Met het openbaar vervoer

Neem de trein tot station Gent-Sint-Pieters. Daar neem je tramlijn 1 tot Flanders Expo. 

Tramlijn 1 (richting Flanders Expo) brengt je tot aan de ingang van bis. Vanaf station Gent Sint-Pieters is het zo’n 10 minuten. 

Bussen 76 (Wachtebeke – De Pinte), 77 (Deinze – Beervelde) en 78 (Zevergem – Lokeren) houden halt aan Flanders Expo. 

Stoppen die bussen niet in jouw buurt? Reserveer dan een plaatsje op belbus 145 (De Pinte – Nazareth). 

Met het openbaar vervoer naar bis
Ingang bis in Flanders Expo

Met de fiets

Flanders Expo is vlot met de fiets te bereiken via de Derbystraat en de Raymond La Rochelaan. Laat je fiets gratis achter in de overdekte fietsenstalling aan de kant van de kantoren, naast hal 3.

Raadpleeg de website van Flanders Expo om de fietsroute naar de bisbeurs te bekijken.

Eetgelegenheden

In bijna elke hal vind je een cateringpunt. 
Geniet tijdens je bezoek van een pauze met ontbijt, lunch,
tussendoortjes, aperitief, diner …

Smakelijk!

FAQ

De meest gestelde vragen en antwoorden over de bisbeurs

Coronamaatregelen

Jouw veiligheid is één van onze hoogste prioriteiten. We hebben de nodige maatregelen getroffen om van Flanders Expo een propere en veilige plek te creëren waar je verdelers ontmoet, de nieuwste en meest innovatieve producten ontdekt, advies krijgt en contacten legt. Lees hier de coronamaatregelen.

Nee. Bis is een covid safe beurs. Iedere bezoeker, exposant of medewerker moet een geldig Covid Safe Ticket kunnen voorleggen om toegang te krijgen zonder mondmasker. Zo willen we een veilige en aangename omgeving creëren voor alle aanwezigen. Uiteraard is het dragen van een mondmasker nog steeds toegestaan.

Je kan een geldig Covid Safe Ticket verkrijgen door:

 • je volledig te laten vaccineren
 • een herstelcertificaat voor te leggen
 • een negatieve PCR voor te leggen
 • een negatieve sneltest/antigeentest door een medisch geschoold persoon te laten afnemen

Let op de geldigheidsduur van de verschillende tests. Meer info: www.covidsafe.be

1. Download de Covid Safe App.
2. Check of uw Covid Safe Ticket verschijnt in de app.
3. Kom naar bis en houd uw Covid Safe Ticket (in uw app) + uw ID bij de hand.
4. Is uw Covid Safe Ticket geldig en krijgt je dus een groen scherm? Dan kan je de beurs betreden. Anders krijgt je geen toegang.

Op vraag kan je jouw vaccinatiecertificaat ook per post ontvangen. Breng dan je papieren vaccinatiebewijs of testresultaat mee naar de beurs. 

Meer info: www.covidsafe.be

Iedereen die ouder is dan 12 jaar moet een Covid Safe Ticket tonen. Kinderen jonger dan 12 jaar mogen zonder bijkomende controle bis bezoeken.

Voor je bezoek

Ga naar de ticketpagina op onze website en klikt op ‘registreer’. Vul nadien uw kortingscode in en klik op volgende. Doorloop de volgende stappen.

Lukt het niet om je online te registreren? Breng je uitnodiging met registratiecode mee naar bis en aan de ingang van onze beurs helpt een hostess je graag verder. 

Heb je een registratiecode, maar krijg je een foutmelding bij je registratie?

Bekijk de code aandachtig. Vervang de letter O door het cijfer 0 of andersom. 

Print je ticket af en breng het mee naar bis. Zorg ervoor dat de barcode/QR-code goed zichtbaar is. Ter plaatse hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, je mag meteen doorlopen naar de scanning.

Geen printer thuis? Geen probleem, toon aan de scanning de barcode op je smartphone of tablet. Zoom in op de barcode en zorg ervoor dat de helderheid van je scherm voldoende hoog staat.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

 • Per ongeluk weggeklikt? Niet erg, je ontvangt ook een bevestigingsmail met jouw ticketlink.
 • Bevestigingsmail niet ontvangen? Check zeker of de mail niet in je prullenmand of bij je spam is terechtgekomen.
 • Ook daar niet te vinden? Stuur ons dan een mailtje via info@bisbeurs.be.

Nee. Tickets worden nooit terugbetaald.

Nee. We maken geen facturen op voor de aankoop van toegangstickets.

Ja. Met je ticket kan de beurs alle dagen bezoeken en naar de nacht van bis komen.

Ja. Kinderen tot en met 16 jaar krijgen gratis toegang, als ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldig toegangsticket. Neem zeker hun ID’s mee, zo vermijden we misverstanden aan de scanning.

Nee. Er zijn geen speciale tarieven maar wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Ja. Vanwege coronamaatregelen is iedere bezoeker verplicht zich online te registreren. Op de uitnodiging vind je een promocode waarmee je aan een voordelig tarief kan registreren op de website. Ga naar www.bisbeurs.be/tickets en voer de code in. Na een succesvolle registratie ontvang je je persoonlijk ticket in je mailbox. 

Neen. Je kan de naam op je ticket niet wijzigen. In verband met de coronamaatregelen vragen we je om je correcte contactgegevens na te laten tijdens je online registratie.

Tijdens je bezoek

Jouw veiligheid is één van onze hoogste prioriteiten. We hebben de nodige maatregelen getroffen om van Flanders Expo een propere en veilige plek te creëren waar je verdelers ontmoet, de nieuwste en meest innovatieve producten ontdekt, advies krijgt en contacten legt. Lees hier de coronamaatregelen.

Ja. Het dragen van een mondmasker is verplicht op bis, zowel voor de bezoekers als voor de exposanten. Wij raden je aan om uw eigen exemplaar te dragen, maar er zullen maskers verkrijgbaar zijn, indien je het vergeten bent.

Nee. Vooraf online registreren en betalen is verplicht vanwege de coronamaatregelen. Op www.bisbeurs.be/tickets kan je vertrouwelijk je gegevens nalaten en een tijdstip kiezen waarop je de bisbeurs wil bezoeken. Na een succesvolle registratie ontvang je je tickets in je mailbox. 

Neen. Vanwege de coronamaatregelen voorzien we deze editie geen gratis opvang. Kinderen kunnen wel onder begeleiding van een volwassene de beurs verkennen. Aan de infobalie kan je een gratis verdwaalbandje vragen.

Nee. Ook kleine huisdieren niet, ook niet in tas of buggy of aan de leiband. We tolereren alleen assistentiehonden (met papieren en correcte uitrusting).

Ja. Maak verbinding met het netwerk ‘Flanders Expo’.

Ja. Aan de ingang van bis is er een bewaakte vestiaire waar je tegen betaling je spullen kan achterlaten. Vergeet aan het einde van je bezoek je spullen niet op te pikken. De vestiaire sluit gelijktijdig met de beurs.

Verder gelden dezelfde regels als op alle openbare plaatsen: laat niets onbewaakt achter of de security pikt het op. En pas op je spullen: wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of schade.

Ja, aan de ingang krijg je een gratis handige beursgids! Daarin vind je een handige exposantenlijst, het beursplan, een overzicht van alle adviessessies …

Ja. In bijna elke hal vind je een cateringpunt. Geniet tijdens je bezoek van een pauze met ontbijt, lunch, tussendoortjes, aperitief, diner …

Ja. De medewerkers van het Rode Kruis vind je vooraan hal 1.

Ja. Alle hallen en alle sanitaire blokken in de hallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren kan gratis, op vertoon van een geldige parkeerkaart, op de voorbehouden plaatsen op parkings PC of PA4.

Er zijn rolstoelen beschikbaar. Stuur ons vooraf een mailtje met de timing van je bezoek (info@bisbeurs.be) en pik de rolstoel op bij de medewerkers van het Rode Kruis (vooraan hal 1).

Nee. Ook elektronische sigaretten zijn verboden. Er zijn wel rokersruimtes tussen de zijhallen.

Ja. Vraag een polsbandje aan de infobalie. Zo geraak je vlot terug binnen.

Ja. Je mag je bagage bijhouden tijdens je beursbezoek, maar je kan je bagage ook tegen betaling achterlaten in de vestiaire. 

Na je bezoek

Er staan parkeerautomaten op de parking van Stad Gent (parking PB en PC) waar je je ticket kan kopen. Een parkeerticket kost € 10. Er zijn verschillende automaten die munten en/of bancontact aanvaarden. Bij het verlaten van de parking, toon je het ticket als bewijs aan de parkeerwachter. 

Lees alle info over parkeren rond Flanders Expo

Ben je iets verloren en ben je nog in Flanders Expo? Meld je dan bij de infobalie. Ben je al terug thuis? Geef ons dan een seintje via info@bisbeurs.be.

De foto’s verschijnen op onze Facebookpagina. Heeft onze fotograaf je gespot? Vergeet jezelf dan niet te taggen!

Wij behouden ons het recht om beeldmateriaal, gemaakt door en voor het bis-team, te gebruiken in onze on- en offline communicatie. Wil je dat liever niet? Spreek onze fotografen dan aan op de beurs.

Heb je nog vragen?

Heb je niet gevonden wat je zocht of heb je opmerkingen? Contacteer het bis-team. We helpen je graag verder.

Voor je bezoek

Print je ticket af en breng het mee naar bis. Zorg ervoor dat de barcode/QR-code goed zichtbaar is. Ter plaatse hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, je mag meteen doorlopen naar de scanning.

Geen printer thuis? Geen probleem, toon aan de scanning de barcode op je smartphone of tablet. Zoom in op de barcode en zorg ervoor dat de helderheid van je scherm voldoende hoog staat.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

 • Per ongeluk weggeklikt? Niet erg, je ontvangt ook een bevestigingsmail met jouw ticketlink.
 • Bevestigingsmail niet ontvangen? Check zeker of de mail niet in je prullenmand of bij je spam is terechtgekomen.
 • Ook daar niet te vinden? Stuur ons dan een mailtje via info@bisbeurs.be.

Nee. Tickets worden nooit terugbetaald.

Nee. We maken geen facturen op voor de aankoop van toegangstickets.

Ja. Met je ticket voor de nacht van bis kan je ook op andere dagen de beurs bezoeken. En vice versa. Met je gewone ticket kan je dus ook naar de nacht van bis komen.

Ja. Kinderen tot en met 16 jaar krijgen gratis toegang, als ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldig toegangsticket. Neem zeker hun ID’s mee, zo vermijden we misverstanden aan de scanning.

Nee. Er zijn geen speciale tarieven maar wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Nee. Met een ticket uit een krant of magazine kan je rechtstreeks naar de beurs. Je hoeft je dus nergens te registreren. Hetzelfde geldt voor tickets die je hebt gekregen via een PDF van een exposant.

Tijdens je bezoek

Nee. Aan de kassa kan je enkel cash betalen. Maar er is een bankautomaat in de foyer van Flanders Expo. Die bevindt zich net buiten de beurs. Vergeet dus niet om eerst geld af te halen voor je langs de scanning gaat.

Ja. Er is gratis opvang voor kinderen van 4 tot 10 jaar op zaterdag en zondag van 10u tot 18u30 (maximum 3 uur).
Gaan je kinderen liever mee op verkenning door de beurs? Vraag dan een gratis verdwaalbandje aan de infobalie.

Nee. Ook kleine huisdieren niet, ook niet in tas of buggy of aan de leiband. We tolereren alleen assistentiehonden (met papieren en correcte uitrusting).

Ja. Maak verbinding met het netwerk ‘Flanders Expo’.

Ja. Aan de ingang van bis is er een bewaakte vestiaire waar je tegen betaling je spullen kan achterlaten. Vergeet aan het einde van je bezoek je spullen niet op te pikken. De vestiaire sluit gelijktijdig met de beurs.

Verder gelden dezelfde regels als op alle openbare plaatsen: laat niets onbewaakt achter of de security pikt het op. En pas op je spullen: wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of schade.

Ja. En die is gratis! Neem bij het binnenkomen jouw exemplaar mee. Daarin vind je een handige exposantenlijst, het beursplan, een overzicht van alle adviessessies …

Ja. In bijna elke hal vind je een cateringpunt. Geniet tijdens je bezoek van een pauze met ontbijt, lunch, tussendoortjes, aperitief, diner …

Ja. De medewerkers van het Rode Kruis vind je vooraan hal 1.

Ja. Alle hallen en alle sanitaire blokken in de hallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Parkeren kan gratis, op vertoon van een geldige parkeerkaart, op de voorbehouden plaatsen op parkings PC of PA4.

Er zijn rolstoelen beschikbaar. Stuur ons vooraf een mailtje met de timing van je bezoek (info@bisbeurs.be) en pik de rolstoel op bij de medewerkers van het Rode Kruis (vooraan hal 1).

Nee. Ook elektronische sigaretten zijn verboden. Er zijn wel rokersruimtes tussen de zijhallen.

Ja. Vraag een polsbandje aan de infobalie. Zo geraak je vlot terug binnen.

Ja. Je mag je bagage bijhouden tijdens je beursbezoek, maar je kan je bagage ook tegen betaling achterlaten in de vestiaire. 

Na je bezoek

Er staan parkeerautomaten op de parking waar je je ticket kan kopen. Een parkeerticket kost € 7,5. Er zijn verschillende automaten die munten en/of bancontact aanvaarden. Bij het verlaten van de parking, toon je het ticket als bewijs aan de parkeerwachter. Er worden geen parkeertickets verkocht aan de beurskassa.

Lees alle info over parkeren rond Flanders Expo.

Ben je iets verloren en ben je nog in Flanders Expo? Meld je dan bij de infobalie. Ben je al terug thuis? Geef ons dan een seintje via info@bisbeurs.be.

De foto’s verschijnen op onze Facebookpagina. Heeft onze fotograaf je gespot? Vergeet jezelf dan niet te taggen!

Wij behouden ons het recht om beeldmateriaal, gemaakt door en voor het bis-team, te gebruiken in onze on- en offline communicatie. Wil je dat liever niet? Spreek onze fotografen dan aan op de beurs.

Scroll naar top