Plan je bezoek

Van 5 t.e.m. 13 oktober 2024 kan je Bis bezoeken in Flanders Expo. Bekijk alvast de praktische informatie om je bezoek zo aangenaam en vlot mogelijk te laten verlopen. 

Wist je dat op vrijdag 11 oktober 2024 de deuren van Bis tot 23u open blijven? Bekijk het programma en mis niks van Bis! 

Openingsuren

Week: 13u > 18u30
Weekend: 10u > 18u30
Vrijdag 11 oktober 2024: 13u > 23u

Locatie

Flanders Expo
Maaltekouter 1
9051 Gent

Huisdieren niet toegelaten

Aangezien onze viervoetige vrienden zelf weinig tot geen (ver)bouwplannen hebben en we de huisregels van Flanders Expo volgen, zijn huisdieren niet toegelaten op Bis. Enkel assistentiehonden zijn welkom mét papieren en correcte uitrusting.

Gratis toegang voor kinderen

Kinderen t.e.m. 16 jaar krijgen gratis toegang (vergezeld door een volwassene).

Tickets

Koop online je toegangsticket met korting:
Prijs: € 7 i.p.v. € 13

Vlot naar Flanders Expo

Wist je dat Bis meebouwt aan een betere wereld voor morgen?
Met het ondertekenen van het ‘Net Zero Carbon Events Pledge’ maakten we de belofte om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Dat doen we o.a. door ons energieverbruik te reduceren, te investeren in zonnepanelen en onze afvalberg te verminderen. En dat is nog maar een begin! Om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn, hebben we jouw hulp nodig. Draag samen met ons je steentje bij en kies voor een milieuvriendelijk transportmiddel.

Met het openbaar vervoer naar bis

MET HET OPENBAAR VERVOER NAAR BIS​

Tramlijn 1

Tram 1 aan Gent Sint-Pietersstation brengt je in zo’n 10 minuten tot aan de halte Flanders Expo.

Trein- en buslijnen

Van M. Middelares - Maalte naar Flanders Expo

Wil je van bushalte Maria Middelares – Maalte naar Flanders Expo wandelen? Volg dan de straatbordjes naar Site The Loop en Flanders Expo door de Derbystraat. In zo’n 10 minuten wandelen of 5 minuten fietsen bereik je de ingang van Flanders Expo.

Met de (elektrische) wagen naar bis

De weg naar bezoekersparking B en C

Flanders Expo ligt aan afrit 14 van de E40 Brussel-Oostende

  • Vanuit Antwerpen (E17): neem op de verkeerswisselaar Zwijnaarde/Destelbergen de R4 (Eeklo/EXPO – The Loop).
  • Vanuit Kortrijk (E17): volg vanaf de verkeerswisselaar Zwijnaarde de borden richting ‘EXPO’.
  • Vanuit Brussel: vermijd de drukte rond Flanders Expo door afrit 16 (Merelbeke) te nemen en de R4 richting Eeklo/Gent te volgen.

Via afrit 7 van The Loop bereik je de bezoekersparkings (PB en PC van de Stad Gent). 

Oplaadpaal nodig? Bekijk op deze website de beschikbaarheid van de laadpalen in de buurt van Flanders Expo.

Parkeerticket

Je nummerplaat wordt automatisch geregistreerd bij het oprijden van de bezoekersparking van de Stad Gent. Voer na je bezoek aan Bis je nummerplaat in op de parkeerautomaat ter hoogte van de fiets- en voetgangerstunnel naar Flanders Expo of aan de uitritten en betaal het dagtarief met bancontact of cash:

Weekdagen: €12/dag*
Weekenddagen : €10/dag*

*De parkeertarieven zijn geen beslissing van Bis. De parking is eigendom van Stad Gent en de inkomsten zijn voor de stad.

Mensen met een beperking kunnen parkeren op parkings PC (betalend – Stad Gent) of PA4 (gratis).

Met de fiets, step of te voet naar bis

Flanders Expo is vlot met de fiets, step of te voet te bereiken:

  • vanaf de Kortrijksesteenweg via de Derbystraat (2 min)
  • vanaf station Gent Sint-Pieters via de Raymond La Rochelaan (7 min)

Laat je fiets gratis achter in de overdekte fietsenstalling aan de kant van de ingang, naast hal 3. Of kom met een deelstep van Hoppy of 
e-bike van Dott naar Flanders Expo.

fietsenparking Flanders Expo
Le pain quotidien Bis

eetgelegenheden

In bijna elke hal vind je een cateringpunt. Ideaal om even uit te rusten en de exposantenlijst met een drankje en tussendoortje te bekijken.

Van nieuwigheden ontdekken en producten vergelijken krijg je natuurlijk ook honger. Neem de tijd om je (ver)bouwplannen te bespreken tijdens een lekker (vegetarisch) ontbijt, lunch of diner in een van onze cateringpunten van Le Pain Quotidien en Gourmet Invent die aangeduid staan op het beursplan.  

Smakelijk!

FAQ

De meestgestelde vragen en antwoorden over de Bisbeurs

Voor je bezoek

Ga naar de ticketpagina op onze website en klik op ‘registreer met code’. Vul nadien je kortingscode in en klik op volgende. Doorloop de volgende stappen.

Lukt het niet om je online te registreren? Breng je uitnodiging met registratiecode mee naar Bis en aan de ingang van onze beurs helpt een hostess je graag verder. 

Heb je een registratiecode, maar krijg je een foutmelding bij je registratie?

Bekijk de code aandachtig. Vervang de letter O door het cijfer 0 of andersom. 

Je hoeft je ticket niet af te printen. Toon aan de scanning je ticket met barcode op je smartphone of tablet. Zoom in op de barcode en zorg ervoor dat de helderheid van je scherm voldoende hoog staat.

Ter plaatse hoef je niet meer aan te schuiven aan de kassa, je mag meteen doorlopen naar de scanning.

Na je online aankoop kom je op het bevestigingsscherm terecht met de link naar jouw ticket.

  • Per ongeluk weggeklikt? Niet erg, je ontvangt ook een bevestigingsmail met jouw ticketlink.
  • Bevestigingsmail niet ontvangen? Check zeker of de mail niet in je prullenmand of bij je spam is terechtgekomen.
  • Ook daar niet te vinden? Stuur ons dan een mailtje via info@bisbeurs.be.

Nee. Tickets worden nooit terugbetaald.

Nee. We maken geen facturen op voor de aankoop van toegangstickets.

Ja. Met je ticket kan je de beurs alle dagen bezoeken en naar de nacht van Bis komen.

Ja. Kinderen tot en met 16 jaar krijgen gratis toegang, als ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldig toegangsticket. Neem zeker hun ID’s mee, zo vermijden we misverstanden aan de scanning.

Nee. Er zijn geen speciale tarieven maar wel de nodige voorzieningen voor personen met een beperking.

Neen. Je kan de naam op je ticket niet wijzigen, maar iemand anders kan wel met een ticket op jouw naam naar binnen.

Met een ticket met barcode uit een krant of magazine kan je rechtstreeks naar de beurs. Je hoeft je dus nergens te registreren

Heb je een uitnodiging met gratis registratiecode (zonder barcode) uit een krant of magazine? Dan moet je je wel registreren via www.bisbeurs.be/tickets.

Tijdens je bezoek

Ja, aan de kassa kan je (elektronisch) betalen.

Nee. Dieren zijn helaas niet toegelaten op onze beurs. We tolereren alleen assistentiehonden (met papieren en correcte uitrusting).

Ja. Maak verbinding met het netwerk ‘Flanders Expo’.

Ja, van donderdag 12 t.e.m. zondag 15 oktober. Aan de ingang van Bis is er een bewaakte vestiaire waar je tegen betaling je spullen kan achterlaten. Vergeet aan het einde van je bezoek je spullen niet op te pikken. De vestiaire sluit gelijktijdig met de beurs.

Verder gelden dezelfde regels als op alle openbare plaatsen: laat niets onbewaakt achter of de security pikt het op. En pas op je spullen: wij zijn niet verantwoordelijk voor diefstal of schade.

Ja, aan de ingang krijg je een gratis gedetailleerd beursplan. Daarin vind je een handige exposantenlijst, het beursplan en een overzicht van alle adviessessies.

Ja. In bijna elke hal vind je een cateringpunt. Geniet tijdens je bezoek van een pauze met ontbijt, lunch, tussendoortjes, aperitief, diner … In ieder cateringpunt vind je ook veganistische en/of vegetarische maaltijden.

Ja. De medewerkers van het Rode Kruis vind je vooraan hal 1.

Ja. Alle hallen en alle sanitaire blokken in de hallen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Mensen met een beperking kunnen parkeren op parkings PC (betalend – Stad Gent) of PA4 (gratis).

Er zijn rolstoelen beschikbaar. Stuur ons vooraf een mailtje met de timing van je bezoek (info@bisbeurs.be) en pik de rolstoel op bij de medewerkers van het Rode Kruis (vooraan hal 1).

Nee. Ook elektronische sigaretten zijn verboden. Er zijn wel rokersruimtes tussen de zijhallen.

Ja. Vraag een polsbandje aan de infobalie. Zo geraak je vlot terug binnen.

Ja. Je mag je bagage bijhouden tijdens je beursbezoek, maar je kan je bagage ook tegen betaling achterlaten in de vestiaire. 

Bezoeken met kinderen

Ja. Kinderen tot en met 16 jaar krijgen gratis toegang, als ze vergezeld zijn door een volwassene met een geldig toegangsticket. Neem zeker hun ID’s mee, zo vermijden we misverstanden aan de scanning.

Ja. Alle hallen zijn toegankelijk met een kinderwagen of rolstoel.

Neen. Kinderen t.e.m. 16 jaar kunnen wel gratis onder begeleiding van een volwassene de beurs verkennen. Aan de infobalie kan je een gratis verdwaalbandje vragen.

Ja, in Le Pain Quotidien (hal 5) en Sky Lounge Eat (hal 1) zijn er enkele kinderstoelen beschikbaar. Die kan je vragen aan de kassa. In onze andere cateringpunten zijn er helaas geen kinderstoelen aanwezig.

In Sky Lounge Eat (hal 1) kan je aan het personeel vragen om een flesje op te warmen in de microgolfoven.

Ja. In ieder toiletblok is er een verschoningstafel. Die vind je aan de vrouwentoiletten die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor een toiletbezoek betaal je € 0,60 (cash of payconiq).

In onze EHBO-post (vooraan hal 1) zijn jij en je kindje van harte welkom. Onze hulpverleners ter plaatse zorgen voor de nodige privacy.

Na je bezoek

Je nummerplaat wordt automatisch geregistreerd bij het oprijden van de bezoekersparking van de Stad Gent. Voer na je bezoek aan Bis je nummerplaat in op de parkeerautomaat ter hoogte van de fiets- en voetgangerstunnel naar Flanders Expo of aan de uitritten en betaal het dagtarief met bancontact of cash:

Weekdagen: € 12/dag*
Weekenddagen : € 10/dag*

*De parkeertarieven zijn geen beslissing van Bis. De parking is eigendom van Stad Gent en de inkomsten zijn voor de stad.

Lees alle info over parkeren rond Flanders Expo

Ben je iets verloren en ben je nog in Flanders Expo? Meld je dan bij de infobalie. Ben je al terug thuis? Geef ons dan een seintje via info@bisbeurs.be.

De foto’s verschijnen op onze website, Facebookpagina en Instagrampagina. Heeft onze fotograaf je gespot? Vergeet jezelf dan niet te taggen!

Wij behouden ons het recht om beeldmateriaal, gemaakt door en voor het Bis-team, te gebruiken in onze on- en offline communicatie. Wil je dat liever niet? Spreek onze fotografen dan aan op de beurs.

Heb je nog vragen?

Heb je niet gevonden wat je zocht of heb je opmerkingen? Contacteer het Bis-team. We helpen je graag verder.

Scroll naar top