Ben je een premiezoeker of duurzaam (ver)bouwer op zoek naar advies?

Bij het bouwen, renoveren of inrichten van je woning heb je 101 vragen. Hoe moet ik onderhandelen voor een hypothecaire lening? Kan ik mijn woning duurzaam, energiezuiniger of brandveilig maken? Ben je een echte premiezoeker en wil je alles weten over renovatiepremies, dakisolatie of zonnepanelenpremies? Wij bieden gratis professionele adviessessies aan waarbij onafhankelijke experts al jouw vragen beantwoorden.

Wil je professioneel advies?

Kan je wel wat professionele hulp gebruiken bij je woonproject? Dan zijn onze gratis groepssessies iets voor jou. Ontdek welke thema’s op bis 2018 aan bod kwamen.

Heb je persoonlijke vragen?

Ontdek onze (ver)bouwspecialisten die op bis 2018 al je vragen beantwoordden tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 minuten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Heb je interesse? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je op de hoogte van de nieuwe adviessessies van bis 2019!

Terugblik:
gratis (ver)bouwadvies van bis 2018

Advieszone

Persoonlijke adviessessies

Deze (ver)bouwspecialisten beantwoorden al je vragen tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 minuten:

Groepssessies

Om iedereen met bouwplannen onmiddellijk stevig uit de startblokken te laten schieten, staat de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten op bis, bouw- en inspiratiesalon, elke dag klaar met info en advies.

Livios onthult de sleutel tot succes van jouw (ver)bouwproject! Een goed zicht op het financiële plaatje met onder meer een toelichting van de woonbonus, premies en evoluties van de vastgoedprijzen …

Je dak is een van de belangrijkste elementen van jouw woning. HometecZelfbouwdak zorgt ervoor dat u op de hoogte wordt gebracht van de dakbedekking van de toekomst zodat ook dit van een leien dakje loopt.

Onderwerpen die aan bod komen

 • Afwerking van dakranden
 • Isolatie in alle soorten en maten
 • EPDM dakrubber

Ventilatie
De hedendaagse manier van bouwen maakt het noodzakelijk om ventilatie te voorzien in de woning. Dit om te kunnen genieten van een gezond binnenklimaat. Tijdens de infosessie ‘Ventilatie’ lichten we de verschillen toe tussen ventilatie systeem-C+ en ventilatie systeem-D, de wettelijke verplichtingen en de invloed op het E-peil. Dit alles neutraal en merkonafhankelijk zodat u altijd de beste keuze kunt maken voor uw situatie. Na de algemene informatie nemen we nog ruim de tijd om op al uw vragen een antwoord te formuleren.

Zonne-energie
Zonne-energie is gratis en onuitputtelijk. Waarom zouden we hier geen gebruik van maken? Zeker ook als energiebron voor uw stroom, verwarming of sanitair warmwater. Voor elke bouwsituatie bestaat er een geschikte oplossing. Tijdens de infosessie ‘Zonne-energie’ maken we u wegwijs in de verschillende toepassingen van zonne-energie én opslag in een batterij, thermisch buffervat en/of boiler. Ook de invloed op het EPB wordt kort aangehaald. Na de algemene informatie nemen we nog ruim de tijd om op al uw vragen een antwoord te formuleren.

Warmtepompen
U wilt een energiezuinige woning en denkt hierbij aan het plaatsen van een warmtepomp. Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn de beperkingen? Is een warmtepomp wel de geschikte oplossing? Op al deze vragen krijgt u een neutraal, merkonafhankelijk antwoord tijden deze infosessie. Ook de invloed op het EPB wordt kort aangehaald. Na de algemene informatie nemen we nog ruim de tijd om op al uw vragen een antwoord te formuleren.

Sax Sanitair bood deze adviessessie dagelijks aan op hun stand.

Het doel van de uiteenzetting van Spaargids.be/Guide-Epargne.be is van onze ervaring op de markt van de hypothecaire kredieten door te geven aan het publiek en mensen te helpen om zich te oriënteren in een complexe markt. Het online platform, waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met onze community delen, zorgt ervoor dat we ons in een unieke positie bevinden om de markt correct in kaart brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen we bepalen welke banken te benaderen en wijzen we de weg naar de juiste expert. We zorgen ook voor een aantal tips & tricks die het onderhandelen van een hypothecair krediet gemakkelijker kunnen maken.

Een aantal vragen waarop we antwoord willen geven:

 • Hoe onderhandel ik het beste woonlening krediet?
 • Welke voorbereiding alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken ga ik bezoeken en waarom?
 • Hoe vergelijk ik de verschillende offertes?
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak. Wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vasts of variabels formule en wat zijn de trands?
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op uw totaal project?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

Senior Homes realiseert erkende assistentiewoningen op toplocaties en neemt ook de uitbating van de residenties in handen. Bovendien hebben ze een eigen verhuurorganisatie. Een garantie op een goed leven, los van zorgen en praktische euvels is prioriteit voor bewoners van assistentiewoningen. Ook als investering kan een assistentiewoning interessant zijn. Ze delen hun kennis die ze doorheen de jaren hebben opgedaan in Vlaanderen.

CIB Oost-Vlaanderen en feXpro organiseren een namiddag waarbij “investeren in vastgoed zonder zorgen” vanuit een brede waaier aan disciplines (juridisch, fiscaal, praktisch,…) wordt uitgelegd. Daarna volgen voorbeelden waarin het rendement van vastgoedinvesteringen berekend wordt en is er tijd voor vragen en opmerkingen. Deze namiddag is een absolute aanrader voor elke (aanstaande) investeerder, groot of klein.

Programma:
13u00: registratie en onthaal met koffie
14u00: infonamiddag
16u00: vrij bezoek aan bis, bouw- en inspiratiesalon

Sprekers:
Jan Allaert, Bonus Advocaten: juridische aspecten, schets van het algemeen juridisch kader
Hendrik De Vos, voorzitter Verenigde Eigenaars & Katelijne D’Hauwers, directeur V.E.: de huur/verhuurproblematiek; hot-item voor eigenaars en rentmeesters
Geoffrey Giët, rentmeester Agence Rosseel: wat houdt rentmeesterschap in?
Jean-Michel Willems, fiscalist Baker Tilly Belgium: vastgoed is een goede investering
Joris Breugelmans, commercieel directeur BTV: Vlaamse wooncodes/normen 2020 en 2023
Arno Suls & Angelique Everaert, Concordia: goed verzekerd, verzekeren van uw eigendom (als verhuurder)
Luminus: uw energiefactuur en Innovatieve Home Solutions
Deze namiddag wordt in goede banen geleid door Willy Haegens, erevoorzitter bij feXpro.

Prijs: € 10 (btw incl. – leden van CIB en feXpro: gratis), inclusief koffie-onthaal en toegang tot bis (waarde: € 12)

De “Dag van het vastgoed” (door CIB Oost-Vlaanderen en feXpro) is een dag boordevol actuele vastgoedinformatie, met 12 informatieve workshops en netwerkmomenten tijdens de lunch en bezoek aan bis & de nacht van bis, speciaal georganiseerd voor vastgoedprofessionals & -studenten.

Gedurende de dag worden er 3 reeksen workshops gegevens met telkens de keuze tussen 4 onderwerpen. De thema’s zijn heel gevarieerd: aanpassing van de wet op de mede-eigendom, onroerende verhuur, aansprakelijkheidsverzekering voor de bouwpromotor, een blik op de toekomst, hervorming van vennootschapsbelasting, vastgoedfiscaliteit …

Programma:

9u00: registratie en onthaal met koffie
10u00: workshop reeks 1 (keuze uit 4 workshops)
11u00: workshop reeks 2 (keuze uit 4 workshops)
12u00: lunch in de Immo-zone
14u00: workshop reeks 3 (keuze uit 4 workshops)
15u30: vrij bezoek aan bis, bouw- en inspiratiesalon
18u00-23u00: Nacht van bis – catering op diverse standen

Prijs voor de volledige dag:

Gratis voor leden CIB Oost-Vlaanderen / feXpro
€ 75 (incl. BTW) voor leden CIB Vlaanderen / Bouwspectrum
€ 95 (incl. BTW) voor niet-leden
Inclusief koffie-onthaal, lunch, parkingticket, toegangskaart bis, bouw- en inspiratiesalon

Je kan je ook enkel inschrijven voor de workshops in de namiddag:

Gratis voor leden CIB Oost-Vlaanderen / feXpro
€ 25 (incl. BTW) voor leden CIB Vlaanderen / Bouwspectrum
€ 35 (incl. BTW) voor niet-leden.
Inclusief parkingticket, toegangskaart bis, bouw- en inspiratiesalon

Persoonlijke BENOvatie-adviessessies

Als je renoveert, doe het dan meteen goed en BENOveer met de B van Beter. Met hogere energetische ambities, goed gepland en goed geadviseerd. Want daar wordt niet alleen het milieu beter van, ook je wooncomfort gaat erop vooruit, de marktwaarde van je woning stijgt, je bespaart flink op je energierekening en je geniet van tal van BENOvatiepremies.

Maar wat zijn de BENOvatienormen precies? Hoe pak je je persoonlijk BENOvatietraject best aan? Bij welke architect of aannemer kan je terecht? En op welke premies heb je als BENOveerder recht?

Om elke kandidaat-renoveerder van een objectief en persoonlijk antwoord op deze vragen te voorzien, sloegen het Vlaams Energieagentschap, netbeheerder Eandis/Infrax, aannemersfederatie Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen en de Orde van Architecten de handen in elkaar.

adviessessie groepssessie