Schrijf je in voor gratis (ver)bouw-, vastgoed- en interieuradvies op Bis

Persoonlijk (ver)bouwadvies

Stel al je (ver)bouwvragen aan één van onze onafhankelijke specialisten tijdens een gratis en persoonlijke adviessessie van zo’n 20 minuten.

(ver)bouwadvies in groep

Tijdens een infosessie in groep geeft een expert meer uitleg over zijn of haar vakgebied in groep. Nadien kan je al je vragen afvuren.

Persoonlijk interieuradvies

 Neem je plannen en foto’s mee naar Bis en bekijk samen met onze interieurstylisten hoe je je droomwoning kan realiseren.

Vastgoedadvies in groep

Heb je plannen om je (eerste) woning of investeringspand te (ver)kopen of (ver)huren? Volg de gratis infosessies van onze vastgoedexperts.

Persoonlijk (ver)bouwadvies

Orde van Architecten – Stand A4 in hal 4 

Heb je een persoonlijke vraag over werken met een architect? Reserveer nu een persoonlijk gesprek met de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten. Hun adviseurs geven je antwoord op volgende vragen:

 • Wanneer moet ik een architect inschakelen?
 • Wat is de rol van de architect bij renovatieplicht?
 • Hoe vind ik de juiste architect voor mijn project?
 • Wat zijn de voordelen van het werken met een architect?
 • Waaruit bestaat zijn takenpakket?
 • Hoe wordt het ereloon bepaald?
 • Wat doe ik wanneer ik een geschil heb met een architect of aannemer?
 • Ik wil mijn woning verbouwen, wat is er allemaal mogelijk en hoe pak ik het aan?
 • Wat is voor mijn bouwidee de beste oplossing?
 • Wat kan de Orde van Architecten voor mij betekenen?

Architecten-Bouwers – Stand 4129 in hal 4 

Droom je over het bouwen of renoveren van een huis? Architecten-Bouwers is een vereniging van zelfstandige architecten die voor jou een sleutelklaar project mét budget- én termijngarantie op maat realiseert.

Tijdens de adviessessies beantwoorden betrouwbare en onafhankelijke architecten je vragen over het bouwen, verbouwen en uitbreiden van woningen en bedrijfsgebouwen. Ze gaan ook dieper in op jouw vragen inzake ruimtelijke ordening, duurzaamheid, bouwmethodes, toegankelijkheid, isoleren en ventileren, de technische aspecten én praktische valkuilen.

Wil je een persoonlijk gesprek met een van de Architecten-Bouwers? Schrijf je dan in voor een persoonlijke adviessessie op stand 4129 in hal 4.

VEKA – Stand A2 in hal 4 

Het Vlaams Energie- en KlimaatAgentschap (VEKA) is op de hoogte van de laatste premies en regelgeving en geeft je graag van 7 t.e.m. 15 oktober 2023 op Bis, bouw- en interieursalon in Flanders Expo een persoonlijk antwoord op jouw vragen.

Met deze vragen kan je zonder inschrijving bij de adviseurs van VEKA terecht:

 • Op welke verhoogde subsidies kan ik een beroep doen om de kwaliteit van mijn woning te verbeteren?
 • Wat houdt de Mijn VerBouwPremie in?
 • Hoe kan ik mijn renovatiewerken goedkoop financieren met de renteloze Mijn VerbouwLening?
 • Is het voordelige renovatiekrediet bij de aankoop van een woning met een slechte energieprestatie interessant voor mij?
 • Hoe werkt het asbestattest bij de aankoop en verkoop van een woning?
Advies over energieverbruik bis 2019 ©Sandra Van Watermeulen

(Ver)bouwadvies in groep

Van 7 t.e.m. 15 oktober – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – AID bv

Ben je beperkt in jouw mobiliteit, of wil je je woning futureproof maken en voorbereiden op jouw volledige levensloop? De toegankelijkheidsexperts/architecten van AID bv (Advies Integrale toegankelijkheid & Design) hebben jarenlange kennis en ervaring opgedaan en helpen je jouw woning comfortabel, veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Vandaag en in de toekomst, kostenefficiënt én stijlvol! Met oog voor jouw persoonlijke situatie kan je bij AID bv terecht voor onder meer volgende vragen:

 • Hoe maak ik mijn woning integraal toegankelijk?
 • Waarop moet ik letten om mijn woning zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken?
 • Kies ik in mijn situatie voor een aangepaste woning of een aanpasbare woning?
 • Wat zijn de voordelen van aanpasbaar wonen?
 • Wat is de (Vlaamse) wetgeving inzake toegankelijkheid?
 • Welke aanpassingen zijn nodig om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen?
 • Is het in mijn situatie voordeliger om mijn woning aan te passen of te verhuizen?
 • Kan ik genieten van enige vorm van subsidies?

7 oktober om 11u30, 11 & 13 oktober om 14u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – Stad Gent

8 van de 10 woningen is ongeschikt om in te blijven wonen als je ouder wordt. Dat heeft te maken met zaken zoals trappen, drempels en een gebrek aan comfort. Maar ook bij de start van een (ver)bouwproject moeten we vroeger nadenken over de toegankelijkheid van onze woning. Misschien volstaan een paar kleine aanpassingen of ben je beter af met een alternatieve woonvorm.

Wil je een woning op maat van je behoeften en comfortabel op elke leeftijd, dan denk je daar best op tijd aan.
De ergotherapeuten van de Stad Gent bieden gratis informatie, advies en begeleiding bij het kiezen van woonoplossingen en mogelijke aanpassingen bij nieuwbouw of renovatie.
Volg de gratis infosessie op Bis en ontdek hoe je comfortabel ouder wordt in je vertrouwde nest.

11 & 13 oktober om 15u – infosessieruimte (hal 4) – Vlaams Energie- & Klimaatagentschap (VEKA) 

Is jouw woning klaar voor een warmtepomp of een hybride warmtepomp? Of moet je eerst jouw woning nog beter isoleren? Dieter Patteeuw van VEKA stelt jou tijdens deze infosessie een gloednieuwe en onmisbare tool voor. Ontdek a.d.h.v. enkele parameters wat jouw volgende stap is.

8 & 14 oktober om 11u30 & 13 oktober om 16u – Infosessieruimte (hal 4) –  Acasus, het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen West-Vlaanderen 

Hoe wapen je je woning en tuin tegen extreme weersomstandigheden? Misschien zorgen intense regenbuien meermaals per jaar voor wateroverlast op je perceel terwijl het op andere momenten dan weer uitzonderlijk droog is? Of is het tijdens warme zomerdagen moeilijk om de hitte buiten te houden? Je woning klimaat- en toekomstbestendig maken gaat verder dan alleen energetische maatregelen. Tijdens deze infosessie gaat Acasus dieper in op wat jij kan doen om je woning weerbaar te maken tegen ons veranderend klimaat.

Je krijgt er onder andere een antwoord op volgende vragen:

 • Waarvoor kan en mag je regenwater gebruiken?
 • Hoe zorg je ervoor dat overtollig regenwater niet wegvloeit via het riool?
 • Wat zijn de vereisten voor een groendak?
 • Welke voordelen zijn er aan een groengevel?
 • Wat is natuurinclusief bouwen en waarom is het zo belangrijk?

7 oktober om 14u30 & 13 oktober om 19u – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – bureau50

Wat zijn de aandachtspunten? Trappen, treden, de badkamer, tuin, slaapkamer, keuken, grootte van de woning, ligging, mogelijkheid om die nog te onderhouden, energetische kwaliteit … Kan en wil je de aandachtspunten oplossen of toch liever verhuizen naar een geschikte woning? Hak nu de knoop door voor de problemen zich stellen en heb er langer genot van.

Met bureau50, het doelgroepbureau voor nieuwe en toekomstige ouderen, ontwikkelde Filip Lemaitre het ‘Lang Zal U Wonen’-project waarmee hij nieuwe en toekomstige ouderen informeert, adviseert en op weg helpt naar levensloopbestendig wonen. Tijdens de infosessie over zelfstandig wonen op latere leeftijd toont hij hoe je naar jouw woning kan kijken door de ogen van een minder mobiele oudere. Hij stelt innovatieve stijlvolle oplossingen voor naast nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie ouderen.

7, 8, 14 & 15 oktober om 13u – infosessieruimte (hal 4) – Vlaams Energie- & Klimaatagentschap (VEKA) 

Ga je binnenkort renoveren? Dan kan je genieten van sterk verhoogde subsidies, zowel voor energiebesparende investeringen als voor de verbetering van de woningkwaliteit. Luc Dedeyne van VEKA deelt graag zijn kennis op Bis.

 • De werking en voorwaarden van de nieuwe Mijn VerbouwPremie en hoe je die aanvraagt.
 • De bijzonder interessante voordelige Mijn VerbouwLening voor de prefinanciering van je renovatiewerken.
 • Het interessante renovatiekrediet met rentesubsidie dat je kan afsluiten bij je bank bij de aankoop van een woning met een slechte energieprestatie.

12 oktober om 14u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

Het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap, of het VAPH, is een overheidsorganisatie die streeft naar een zo groot mogelijke autonomie en levenskwaliteit voor personen met een handicap. Ontdek tijdens deze gratis infosessie o.a. wanneer en hoe je tegemoetkomingen voor hulpmiddelen en aanpassingen aan de woning voor een persoon met een handicap of het persoonsvolgend budget voor een meerderjarige aanvraagt. 

7 & 8 oktober om 15u30 – infosessieruimte (hal 4) – Spaargids.be

Ben je op zoek naar een hypothecaire lening? Spaargids.be maakt jou wegwijs in de complexe markt. Dankzij het online platform waarop gebruikers al jaren elke maand tot soms 100 onderhandelde kredietdossiers met hun community delen, bevindt Spaargids.be zich in een unieke positie om de markt correct in kaart te brengen. Met vergelijkende tabellen als uitgangspunt helpen ze je bepalen welke banken te benaderen en wijzen ze je de weg naar de juiste expert. Volg de gratis infosessie en krijg deze tips & tricks:

 • Hoe onderhandel ik het beste woonleningkrediet?
 • Hoe bereid ik me voor alvorens ik de banken contacteer?
 • Welke banken moet ik bezoeken en waarom
 • Hoe vergelijk ik de verschillende offertes?
 • Online woonkrediet vs. de traditionele aanpak. Wat zijn de grootste verschillen?
 • Kies ik voor een vaste of variabele formule en wat zijn de trends
 • Hoe belangrijk is de impact van koppelverkoop op je totaalproject?
 • Wat zijn de recentste trends en wijzigingen op de markt?

7 & 14 oktober om 16u30, 11 oktober om 14u en 13 oktober om 20u – infosessieruimte (hal 4) – Pixii

Wil je in jouw bouw- of verbouwproject werken met natuurlijke materialen? Ontdek dan in deze sessie de voordelen van bio-ecologische en hergroeibare materialen. Kiezen voor deze materialen heeft een positieve impact op jouw gezondheid en het klimaat.

Kennisplatform Pixii geeft toelichting over:

 • De soorten bio-ecologische bouwmaterialen die vandaag verkrijgbaar zijn.
 • Impact van materiaalkeuze op je gezondheid, het welzijn en het klimaat.
 • Inspirerende voorbeelden: de esthetische meerwaarde van natuurlijke materialen.
 • Wat kost bio-ecologisch bouwen in vergelijking met conventioneel (ver)bouwen?

7 oktober om 13u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – Johan Cremery

Levenslang comfortabel wonen, ook als een fysieke beperking jouw levenspad kruist? Johan Cremery, ervaringsdeskundige rolstoelgebruiker, bouwde een nieuwe en aangepaste woning na zijn auto-ongeval. Tijdens deze gratis infosessie deelt hij graag zijn tips en tricks om jouw woning future proof en aanpasbaar te maken.

Schrijf je in voor deze interactieve workshop met voldoende ruimte voor vragen, tijdens de infosessie in groep of na de infosessie 1 op 1.

7 & 15 oktober om 11u30 & 13 oktober om 17u – infosessieruimte (hal 4) – Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen

Verwarmen zonder fossiele brandstoffen: wat zijn je opties? Het gebruik van fossiele brandstofsystemen is niet alleen nefast voor het milieu (o.a. klimaatverandering, luchtkwaliteit …) maar maakt jouw huishouden ook gevoeliger voor prijsschommelingen. De beleidsvisies liegen er niet om, onze toekomst is fossielvrij. Daarom werden enkele regels in het leven geroepen die het gebruik ervan moeten beperken. Zo mag je in de meeste gevallen geen nieuwe stookolieketel meer plaatsen en worden nieuwbouwwoningen vanaf 2025 niet meer aangesloten op het gasnet. Daarnaast zijn ook heel wat eigenaars van bestaande woningen op zoek naar fossielvrije oplossingen.

Wat kan je verwachten van deze sessie?

 • Hoe evolueer je stap voor stap richting een fossielvrije woning?
 • Wat is lage temperatuurverwarming en wat zijn de voordelen voor jou?
 • Welke duurzame warmtebronnen zijn er en hoe maak jij nu de juiste keuze?
 • Hoe werken warmtepompen en warmtenetten?
 • Kan een hybride verwarmingssystemen dienst doen als tussenoplossing?
 • Hoe passen PV-panelen en een zonneboiler in dit verhaal? Waarop moet je letten?

Overstappen op een duurzame warmtebron houdt meer in dan enkele het verwarmingssysteem te veranderen. Via deze infosessie helpt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen je bij het maken van de juiste keuzes om van jouw woning een fossielvrije en toekomstbestendige thuis te maken.

7, 8, 14 & 15 oktober om 14u30 & 13 oktober om 19u – infosessieruimte (hal 4) – Orde van Architecten

Zit je met vragen over het werken met een architect? Schrijf je dan in voor deze infosessie de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten op zaterdag en zondag om 14u30 en vrijdagavond om 19u in de adviesruimte in de advieszone in hal 4. Je komt er alles te weten over de rol van de architect in het (ver)bouwproces en de meerwaarde die hij te bieden heeft.

7 & 14 oktober om 10u30 – infosessieruimte (hal 4) – Bartel Van Riet

Je tuin meenemen in de voorbereidingen van je verbouwing? Geen probleem! Bartel Van Riet helpt je graag verder op weg om een antwoord te vinden op vragen zoals: Hoe zit het met beperkingen en bouwvoorschriften? Wat met planten en bomen die al in mijn tuin staan? En wat met de waterdoorlaatbaarheid? Daarnaast geeft Bartel je ook graag nog wat tips mee om privacy in je tuin te hebben en hoe je een knus tuingevoel creëert.

13 oktober om 18u en 15 oktober om 10u30 – infosessieruimte (hal 4) – Kelly Claessens

Je wil je interieur onder handen nemen, maar weet niet waar te beginnen? Dan is een moodboard dé manier om je op weg te zetten. Interieurarchitecte Kelly Claessens van La Fabrika toont je in deze sessie alle tips & tricks om met een moodboard aan de slag te gaan. 

Aan de hand van inspiratie- en sfeerbeelden, materialen, kleuren, texturen … die je mooi vindt, maak je een persoonlijk moodboard dat jouw stijl en wensen samenvat. Dit wordt jouw tool en houvast bij de vormgeving van je interieur.
Kelly toont je hoe je hieraan begint, waar je op moet letten en hoe je je moodboard nadien tot leven kan brengen!

PERSOONLIJK INTERIEURADVIES

Gelieve maar 1 sessie in te boeken zodat ook andere bezoekers geholpen kunnen worden door onze interieuradviseurs.

13 & 14 oktober – interieuradviesruimte hal 4

Joke van Design Us zorgt als interieurstylist voor de inrichting van sfeervolle woningen, kantoren, winkels en andere ruimtes.

Tijdens een interieuradviessessie bekijk je samen met haar welke kleuren, meubelen, verlichting en andere materiaalkeuzes het best tot hun recht komen bij de inrichting van jouw ruimte.

Wil je gratis advies bij de aankoop van o.a. je meubelen, verf, decoratie en verlichting? Bekijk hieronder de beschikbare tijdsloten en schrijf je dan nu in voor een persoonlijk gesprek op 13 oktober van 13u tot 18u of op 14 oktober van 11u tot 17u op de interieuradviesstand in hal 4.

7 t.e.m. 15 oktober – interieuradviesruimte hal 4

Benieuwd hoe we je slaapkamer of zithoek nieuw leven kunnen inblazen met  maatwerk? Ga je kleiner wonen en wil je beroep doen op een ervaren interieurstylist? Op zoek naar gepersonaliseerd advies over de inrichting van je huis? Bij Il Sogno Homestyling laten we je opnieuw thuiskomen in je interieur, van een enkele kamer tot een volledige totaalinrichting, met verzorging van maatwerk meubelen, gordijnen en verlichting uit eigen atelier.

Opgroeiende tieners, kinderen die het nest verlaten, verhuizen naar een kleinere woning … Net zoals je gezinssituatie, verandert ook je interieur en indeling van je woning doorheen de jaren. Il Sogno Homestyling is de woonstylist bij uitstek voor de herinrichting van je huis of appartement. Wij zijn benieuwd naar je verhaal en geven tips & tricks die perfect aansluiten bij je smaak en levensfase.

Boek nu je adviessessie mét 3D visualisatie !

Voor 7 personen visualiseren we ter plaatse op de beurs 1 woonruimte! Wees er dus snel bij en boek jouw adviessessie mét rendering. Zo zie je meteen hoe jouw woonruimte er in de toekomst zal gaan uitzien en kan je gericht op zoek naar de juiste interieur items op de beurs.

An Daelmans - www.ilsogno-homestyling.be

An Daelmans - www.ilsogno-homestyling.be

11 t.e.m. 13 oktober – interieuradviesruimte hal 4

Ditt Huis – interieurcoaching voor particulieren en bedrijven

Heb jij dankzij jouw passie voor interieur al veel goede ideeën voor je huis. Top! Bij Ditt Huis weten we immers dat onze klanten zélf ‘veel in huis hebben’.

Maar heb je toch nood aan extra inzichten en expertise om knopen door te hakken? Ditt Huis geeft je een professioneel klankbord zodat jij zeker de beste keuze maakt voor jouw situatie.

Boek hieronder een adviesmoment in met interieurcoaches Marij & Sigrid en zij coachen jou naar unieke kleur- & materiaalkeuzes én een logische indeling. Breng jouw ideeën, grondplan en foto’s van de ruimte mee naar onze afspraak. Dat spreekt makkelijker. En hoe concreter jouw vraag, hoe concreter ons advies.

Nu al benieuwd naar de stijl en aanpak van Ditt Huis? Kijk dan zeker op www.ditt-huis.be

Zondag 8 en 15 oktober – interieuradviesruimte hal 4

De Interieurdokters lossen de pijnpunten op binnen het interieur van zowel de woon- als werkomgeving. Ze helpen klanten hun persoonlijke stijl te vinden of uit te puren, om nadien concreet te maken op basis van hun budget. De Interieurdokters hechten daarbij veel belang aan hun merkonafhankelijkheid. Stijl heeft immers niets te maken met merken, laat staan de prijs van merken. Alles draait net om de authenticiteit van de producten die je gebruikt om je stijl te communiceren.

9 & 10 oktober – interieuradviesruimte hal 4

Hey! Ik ben Sandra Derycke, stijlvol ondernemer van iD17 én creatieve duizendpoot met een grote passie voor interieur en styling in het algemeen.

Na ruim 17 jaar werkzaam te zijn geweest als styliste in de wereld van interieur en decoratie, was de tijd rijp om een oude droom nieuw leven in te blazen en besloot ik in januari 2017 iD17 op te richten. Een lumineus idee, na 17 jaar. En zo werd iD17 geboren. Als gepassioneerde en ervaren interieurstyliste richt ik me vooral op de styling van interieur en vastgoedeventstyling, showroomstyling en kantoorstyling. Ook voor interieur- & kleuradvies kan je bij mij terecht.

Altijd welkom na afspraak in mijn zaak te Geraardsbergen, koffie of thee zal klaar staan.

Interieuradvies bis

immoadvies in groep

Zondag 8 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – Christophe Niclaus

Aankopen van vastgoed op lijfrente is een alternatieve belegging in vastgoed die momenteel nog niet zo gekend is in Vlaanderen maar enorm veel voordelen heeft. In deze infosessie zal Christophe Niclaus de verschillende soorten van verkoop op lijfrente, de factoren voor de berekening van de lijfrente en alle voordelen bespreken. Dat a.d.h.v. een praktijkvoorbeeld van een onroerend goed dat te koop staat.

O.a. deze veelgestelde vragen worden beantwoord:

 • Wat als de verkoper of koper overlijdt?
 • Wie betaalt de brandverzekering?
 • Wat met het onderhoud aan de woning?

Dinsdag 10 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – dhr. Gert Nuijts – ECCA

Woensdag 11 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – dhr. Erwin Guetens – technisch directeur Milieu bij ACEG

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – Carl Schulze & Werner Viane

Wij zijn Spotto®, het nieuwe vastgoedplatform van het CIB dat begrijpt wat mensen nodig hebben voor de volgende ‘vastgoedstap’. We hebben namelijk alle kennis in huis voor ieders ‘thuis’ – van de nieuwe woning. Daarnaast zijn we ook kenner van elke regio en brengen we beleving en geven we betekenis aan mensen hun woonst. Iedereen kan slim en gericht zoeken met de opgedane kennis of zoeken vanuit zijn levensfase met Spotto®. Zo zullen verkopers/verhuurders kwalitatief gevonden worden en kopers/huurders met de juiste kennis geholpen worden

Donderdag 12 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – dhr. Luc Janssens – voorzitter CIB Oost-Vlaanderen

Topics die aan bod zullen komen tijdens deze sessie: Vooruitzichten evolutie vastgoed residentieel – retail – industrieel / De effecten van de nieuwe trends in de makelaardij de komende jaren

Maandag 9 oktober om 14u – Adviesruimte in de Immo Village (hal 1) – meester Frede Van In & meester Célin De Zutter – Reallegal Advocaten

Niets zo vervelend als gebreken die opduiken na oprichting of verbouwing van de woonst. Hoe begint de zoektocht naar de oorzaak? Welke garantie speelt? Met welke termijnen moet je rekening houden? Zijn er verzekeringen die tussenkomen? Frede Van In en Célin De Zutter van advocatenkantoor Reallegal uit Brugge maken je hierin wegwijs.

Krijg advies van 3 BV's

Volg de beste tips van Bartel, Bart en Kelly

Dit jaar verwelkomen we drie bekende experts die onze woning van binnen én buiten onder handen nemen: Bart Appeltans, Kelly Claessens en Bartel Van Riet! Onze vip-wedstrijd is helaas al afgelopen, maar je kan de infosessies van Bartel en Kelly nog steeds gratis bijwonen:

Kom naar Bis en sluit aan bij de vrij bij te wonen infosessies:

 • Infosessie van Bartel Van Riet op 7 oktober om 10u30
 • Infosessie van Bartel Van Riet op 14 oktober om 10u30
 • Infosessie van Kelly Claessens op 13 oktober om 18u
 • Infosessie van Kelly Claessens op 15 oktober om 10u30
Win VIP-arrangement met Bart Appeltans, Kelly Claessens of Bartel Van Riet

Foto Kelly Claessens – copyright Sam Gilbert
Foto Bartel Van Riet – copyright Joris Bulckens

Binnenkort vind je hier alle adviessessies die plaatsvinden tijdens Bis, bouw- & interieursalon 2024 terug en kan je je inschrijven.

Scroll naar top