Bis-architectuurwedstrijd

De Bis-architectuurwedstrijd (°2009), gesteund door de Orde van Architecten – Vlaamse Raad,  is intussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Dankzij de keuze voor wedstrijdthema’s met een grote actuele relevantie groeit ook de weerklank bij pers en publiek.

Thema 2022 'circulair bouwen'

Bis, bouw- en interieursalon gaat sinds 2009 jaarlijks op zoek naar interessante architectuurprojecten rond een actueel en duurzaam thema. Dit jaar is dat ‘circulair bouwen’. En dat is geen toeval, want zo’n 38% van de Belgische afvalberg komt uit de bouw. Tegelijk worden nieuwe materialen schaarser, haperen toeleveringsketens en is er flink wat onaangeroerde leegstand. Hoog tijd dus om toekomstgericht te bouwen.

Van lineair naar circulair

De Bis-architectuurwedstrijd 2022 is op zoek naar projecten die inzetten op circulair bouwen en daardoor een positieve impact hebben op het milieu. Al dan niet residentiële ontwerpen die beter en zuiniger gebruik maken van hulpbronnen en zo hun ecologische voetafdruk verkleinen.

bis-architectuurwedstrijd circulair bouwen

Concrete opdracht

Heeft u projecten bedacht of gerealiseerd die hieraan beantwoorden? Dan ontvangen we graag uw inzending voor 29 augustus 16u. Lees via onderstaande knop het volledige wedstrijdreglement en ontdek hoe u deelneemt. 

Jury

Alle projecten worden op 30 augustus 2022 anoniem gejureerd door onze vierkoppige jury:

  • Jan Melis (ir. architect, voorzitter Orde van Architecten – Vlaamse Raad) als waarnemend jurylid
  • Stijn Brancart (ir. architect, assistent professor structureel ontwerp aan de TU Delft, expert circulair bouwen)
  • Isabelle Du Pré (ir. architect, head of development bij Upgrade Estate)
  • Philippe De Brabanter (technisch adviseur met focus op circulair bouwen bij Van Dessel Insurance Brokers)

Wilt u meer info?

Hannelore Schauvliege

Scroll naar top