Toegankelijk wonen
Een comfortabele woning waar drempels letterlijk en figuurlijk wegvallen en die voldoet aan jouw behoeften?
Die vind je in de gloednieuwe zone ‘Toegankelijk wonen’ op Bis!

Gloednieuwe zone 'toegankelijk wonen'
Ontdek in onze gloednieuwe zone ‘Toegankelijk wonen’ hoe jij een woning creëert die al jouw (toekomstige) noden en wensen beantwoordt.
Maak jouw woning met onze regionale verdelers en gratis advies van onafhankelijke experts op een stijlvolle manier toegankelijk. Voor wie nog goed te been is of soms een drempeltje mist als voor wie alles op wieltjes loopt. Kortom, voor iedereen die levenslang wil genieten van een comfortabele en veilige woning.

Gratis betrouwbaar advies
Een goed begin is het halve werk. Starten doen we met betrouwbaar advies van onafhankelijke experts. Volg een gratis infosessie en ga aan de slag met de beste tips.
Schrijf je gratis in voor een infosessie:
Van 7 t.e.m. 15 oktober – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – AID bv
Ben je beperkt in jouw mobiliteit, of wil je je woning futureproof maken en voorbereiden op jouw volledige levensloop? De toegankelijkheidsexperts/architecten van AID bv (Advies Integrale toegankelijkheid & Design) hebben jarenlange kennis en ervaring opgedaan en helpen je jouw woning comfortabel, veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Vandaag en in de toekomst, kostenefficiënt én stijlvol! Met oog voor jouw persoonlijke situatie kan je bij AID bv terecht voor onder meer volgende vragen:
- Hoe maak ik mijn woning integraal toegankelijk?
- Waarop moet ik letten om mijn woning zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken?
- Kies ik in mijn situatie voor een aangepaste woning of een aanpasbare woning?
- Wat zijn de voordelen van aanpasbaar wonen?
- Wat is de (Vlaamse) wetgeving inzake toegankelijkheid?
- Welke aanpassingen zijn nodig om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen?
- Is het in mijn situatie voordeliger om mijn woning aan te passen of te verhuizen?
- Kan ik genieten van enige vorm van subsidies?
7 oktober om 11u30, 11 & 13 oktober om 14u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – Stad Gent
8 van de 10 woningen is ongeschikt om in te blijven wonen als je ouder wordt. Dat heeft te maken met zaken zoals trappen, drempels en een gebrek aan comfort. Maar ook bij de start van een (ver)bouwproject moeten we vroeger nadenken over de toegankelijkheid van onze woning. Misschien volstaan een paar kleine aanpassingen of ben je beter af met een alternatieve woonvorm.
Wil je een woning op maat van je behoeften en comfortabel op elke leeftijd, dan denk je daar best op tijd aan.
De ergotherapeuten van de Stad Gent bieden gratis informatie, advies en begeleiding bij het kiezen van woonoplossingen en mogelijke aanpassingen bij nieuwbouw of renovatie.
Volg de gratis infosessie op Bis en ontdek hoe je comfortabel ouder wordt in je vertrouwde nest.
7 oktober om 14u30 & 13 oktober om 19u – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – bureau50
Wat zijn de aandachtspunten? Trappen, treden, de badkamer, tuin, slaapkamer, keuken, grootte van de woning, ligging, mogelijkheid om die nog te onderhouden, energetische kwaliteit … Kan en wil je de aandachtspunten oplossen of toch liever verhuizen naar een geschikte woning? Hak nu de knoop door voor de problemen zich stellen en heb er langer genot van.
Met bureau50, het doelgroepbureau voor nieuwe en toekomstige ouderen, ontwikkelde Filip Lemaitre het ‘Lang Zal U Wonen’-project waarmee hij nieuwe en toekomstige ouderen informeert, adviseert en op weg helpt naar levensloopbestendig wonen. Tijdens de infosessie over zelfstandig wonen op latere leeftijd toont hij hoe je naar jouw woning kan kijken door de ogen van een minder mobiele oudere. Hij stelt innovatieve stijlvolle oplossingen voor naast nieuwe woonvormen voor een nieuwe generatie ouderen.
12 oktober om 14u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)
7 oktober om 13u30 – adviesruimte in zone Toegankelijke Wonen (hal 1) – Johan Cremery
Levenslang comfortabel wonen, ook als een fysieke beperking jouw levenspad kruist? Johan Cremery, ervaringsdeskundige rolstoelgebruiker, bouwde een nieuwe en aangepaste woning na zijn auto-ongeval. Tijdens deze gratis infosessie deelt hij graag zijn tips en tricks om jouw woning future proof en aanpasbaar te maken.
Schrijf je in voor deze interactieve workshop met voldoende ruimte voor vragen, tijdens de infosessie in groep of na de infosessie 1 op 1.


Laat je inspireren door architecturale parels
Wonen doen we levenslang. Maar kunnen we ook effectief levenslang verblijven in onze woning? Is die voorzien op verschillende levensfases? Als jongvolwassene, als single, als koppel met of zonder kinderen, als oudere, als hulpbehoevende …?
Bis ging i.s.m. de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten op zoek naar veranderingsgerichte architectuur. Woning die meegroeien. Die flexibel, duurzaam en toegankelijk zijn. Laat je inspireren door de 4 winnende architecturale parels van onze architectuurwedstrijd op Bis.
Stijlvol en comfortabel wonen voor iedereen
Dat is ons doel, maar om dat te bereiken hebben we jouw goede raad nodig. Help jij ons de zone te groeien? Ken je een bedrijf of product dat niet mag ontbreken in onze gloednieuwe zone? Komt er volgens jou een belangrijk thema niet aanbod in deze zone of in onze gratis infosessies? Of merkte je zojuist een aandachtspunt op? Vertel het ons via onderstaande knop of laat je tips achter in onze wensboom op de beursvloer.
