Verhuistips voor een stressloze verhuis

Is het verzamelen van bananendozen je nieuwe bezigheid? Dan ben je vast aan verhuizen toe. Maar vergeet niet, verhuizen is meer dan al je spullen pakken en ze verplaatsen naar een andere woning. Ben jij goed voorbereid of zie je iets over het hoofd? Geen stress, want met onze verhuistips loopt jouw verhuis op wieltjes.

Verhuistip 1: Check, check, dubbelcheck!

Een wijze man zei ooit: ‘een doel zonder plan is slechts een wens’. Zonder planning zal jouw vlotte verhuis uit je dromen niet zomaar werkelijkheid worden. Maak een checklist van wat je allemaal in orde moet brengen. We sommen alvast enkele taken voor je op die je kan noteren als ze voor jou relevant zijn.

Huurcontract

Zeg je huidig huurcontract op. Controleer je woning op eventuele schade die de woning tijdens je huurperiode heeft opgelopen en laat indien nodig herstellingen uitvoeren. De waarborg van je huidige woning komt vast van pas na je verhuis!

Verzekering

Speel op zeker in je nieuwe (huur)woning. Bescherm niet enkel je woning en meubels, maar ook jezelf tegen risico’s die je in de toekomst liever niet op je pad ziet komen. Een brand- of woonverzekering is altijd een goed idee. Sinds januari 2019 moet je als verhuurder van een pand in Vlaanderen en Wallonië een brandverzekering afsluiten. Als huurder is het wettelijk verplicht om een huurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten die je beschermt als er eventueel schade aan het pand zou berokkend worden. 

Je nieuwe hotspot

Een huis zonder Wi-Fi is als een café zonder bier. Contacteer je gas-, elektriciteit-, water-, internet- en telefonieleveranciers en draag je abonnementen al dan niet over naar je nieuw adres. Maak van dit moment gretig gebruik om de verschillende leveranciers met elkaar te vergelijken. Wie weet past die ene leverancier beter bij je nieuwe woonsituatie.

Laat weten waar je te vinden bent

Vergeet je stad of gemeente, vrienden, werkgever en postkantoor niet in te lichten. 

verhuistips: verpak alle meubels

Verhuistip 2: Zelf verhuizen of hulp inroepen?

Stel jezelf de vraag of je zelf een verhuiswagen en/of -lift wil huren, de hulp van vrienden, familie of kennissen kan inroepen of beroep moet doen op een verhuisfirma. 

Schakel je geen verhuisfirma in? Begin dan tijdig met het inpakken van de spullen die je niet dagelijks gebruikt. Door de inhoud van de dozen erop te schrijven kan je alles na de verhuis direct terugvinden. 

Let op met vloeibare zaken, want een lek kan al snel voor een natte en kapotte kartonnen doos zorgen. Gebruik folie, doeken of dekens om je spullen in te pakken.

Iets wat sneller over het hoofd wordt gezien is het regelen van een parkeerplaats voor je verhuurwagen. Het regelen van een parkeerverbod doe je het best enkele weken voor je verhuis bij je gemeente of stad. 

Tip: Zo verhuis je je kledingkast of -rek

Als je veel kledinghangers gebruikt dan hoef je je hemden, broeken en jurken niet een voor een op te plooien. Neem een paar vuilniszakken en trek het over de kleren heen. Knoop de lusjes van de vuilniszak rond de kapstok. Zo blijven je kleren proper en kreukloos!

Verhuistip 3:
handige verhuiskit

Verhuizen kost heel wat tijd en energie. Met een EHBV-kit (eerste-hulp-bij-verhuizenkit)  los je met twee vingers in de neus de kleine problemen op en ga je evident te werk. Een  schroevendraaier, meter, schaar, alcoholstift, plakband, dekens, folie of krantenpapier en checklist zijn essentieel in dit pakket.

Stel je eigen kit de dag voor je verhuis samen. Zo voorkom je dat je materiaal verloren geraakt tussen de verhuisdozen. 

Wil je meer tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top