7 soorten keukenwerkbladen: voor- en nadelen

Krijg jij ook keuzestress als je het uitgebreide gamma aan keukenwerkbladen ziet? We kunnen je geruststellen: je bent niet de enige. Want hoe kies jij nu het beste werkblad? Wat past er het best bij jouw stijl, de kleuren en materialen in je interieur én jouw wensen en noden? Om de keuze voor jou iets gemakkelijker te maken nemen we de 7 populairste keukenwerkbladen onder de loep.

1. Keramische keukenwerkbladen

Keramiek heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. En dan hebben we het niet (enkel) over keramisch servies, maar (ook) over werkbladen. Je vindt ze tegenwoordig in de (buiten)keuken en badkamer. Ze hebben een heel natuurlijke look. Alle soorten kleuren en patronen zijn mogelijk: van een klassiek marmer tot modern houten aanrecht.

Voor- en nadelen van keramische werkbladen

2. Composiet

Composiet is samengesteld uit harsen (kunststoffen) en granietgranulaten (natuursteen). Het beste van twee werelden? Inderdaad! Toch zijn er ook een aantal kleine minpunten.

Voor- en nadelen van composiet

Composiet keukenblad

Foto: Charles Deluvio – unsplash.com

3. Graniet

Granieten werkbladen zijn zeer geliefd door hun natuurlijke schoonheid en unieke textuur met kleine spikkels. Ze zijn tijdloos en elegant.

Voor- en nadelen van granieten werkbladen

bewerkt houten keukenwerkblad

Foto: Jean-Philippe Delberghe – Unsplash.com

4. Bewerkt hout

Houten werkbladen waren vroeger in zo goed als iedere keuken te vinden. De laatste jaren verloren ze helaas aan populariteit door de opmars van andere kwalitatieve materialen.

Voor- en nadelen van houten werkbladen

5. Betonnen keukenwerkbladen

Betonnen werkbladen hebben de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen vanwege hun moderne en industriële uitstraling. Ze kunnen op maat gemaakt worden en geven een unieke en gepersonaliseerde uitstraling aan je keuken.

Voor- en nadelen van betonnen werkbladen

6. Marmeren werkblad

Marmer is naast graniet een van de populairste werkbladen. Met de elegante en luxueuze uitstraling van de natuursteen is je keukenblad gegarandeerd het pronkstuk van je keuken.

Voor- en nadelen van marmeren keukenbladen

composiet werkblad keuken

Foto: Bilal Mansuri – unsplash.com

7. Dekton keukenwerkblad

Dekton is een sterk en innovatief materiaal dat steeds populairder wordt. Door zijn unieke samenstelling van kwarts, porselein en glas heeft hij tal van voordelen en bijna geen nadelen.

Voor- en nadelen van een Dekton keukenblad

Vind meer interieurinspiratie in onze blogposts

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top