Wat moet je doen bij stormschade?

Veroorzaakte het hevige onweer schade? Met deze 3 tips weet je precies wat je moet doen. 

1. Hoe dringend heb je hulp nodig?

Is er gevaar of zijn er gewonden? Bij dringende zaken kan je gebruikmaken van het noodnummer 112. Is er geen gevaar en zijn er geen gewonden? Dan kan je de schade telefonisch via het nummer 1722 of online via een e-formulier melden bij de brandweer. Zo blijft het noodnummer vrij voor dringende meldingen.

2. Voorkom extra schade

Heeft de storm schade aan je eigen woning of tuin berokkend? Dan is het aan jou om deze zaken zo snel mogelijk (tijdelijk) te herstellen. Enkel bij acuut gevaar op je privédomein schiet de brandweer je te hulp.

Handel snel en voorkom bijkomende schade door voldoende acties te ondernemen. Dit is belangrijk voor je verzekering. Dreigt een boom om te vallen in je tuin? Hak deze (met de nodige professionele hulp) om en knip de loshangende takken af. 

Regent het binnen? Kruip niet op je dak, maar roep dan de hulp in van een vakman of brandweer. Met hun expertise kunnen zij snel een zeil over je dak spannen om bijkomende schade te voorkomen. 

3. Maak een inventaris met foto’s

Neem zoveel mogelijk foto’s van de schade en maak een inventaris op. Heb je al tijdelijke herstellingswerken uitgevoerd? Hou dan de facturen netjes bij. Dit heb je allemaal nodig voor je aangifte bij je (brand)verzekering. 

Heb je schade aan je tuinhuisje, carport of buitenzwembad? Dan hangt de vergoeding van de geleden schade af van de polis. 

Een bluts of kras in je wagen wordt gedekt door je omniumverzekering. Als je dit niet hebt, kan je nog hopen op een tegemoetkoming van de overheid. Opgelet: dit gebeurt enkel als de storm als natuurramp wordt erkend. 

stormschade aan je woning

Wil je bij slecht en goed weer meer tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top