Zo breng je de natuur binnen in huis

Vanaf het moment dat de weergoden ons iet of wat goedgezind zijn, kunnen we niet wachten om zoveel mogelijk vitamine C op te doen en te genieten van de buitenlucht. Gezien de Belgische weergoden al eens last hebben van stemmingswisselingen, is buiten vertoeven niet altijd een optie. Geen erg: met deze tips kan je de natuur probleemloos in huis brengen en hoef je helemaal niet te wachten op goed weer.

aardse materialen
aardse materialen in keuken

Gebruik aardse materialen

Door gebruik van, bijvoorbeeld, hout, natuursteen of marmer krijgt je interieur op een eenvoudige manier een aards en natuurlijk karakter. Gezien de authentieke aard van dergelijke materialen bezorgen ze jouw woonst een uniek, warm én kostbaar gevoel.
kruidentuin binnenshuis

Zorg voor een kruidentuin binnenshuis

Een kruidentuintje binnenshuis heeft alleen maar voordelen. Niet alleen zorgen kruiden voor een groene toets in de keuken, je kan er ook lekker mee aan de slag gaan in allerlei gerechten. Twee vliegen in één klap! Het kweken en verzorgen van kruiden vraagt heel weinig voorkennis en inspanning. Ja hoor, ook jij kan dit de baas!

investeer in een veranda

Investeer in een veranda

De veranda is voor velen één van de fijnste plekjes om te vertoeven in huis. Niet alleen zorgt een veranda voor rust en gezelligheid door het open en lichte karakter, jouw woning stijgt ook aanzienlijk in waarde door wooncomfort én ruimtewinst. Bovendien heb je met de nodige aanpassingen zoals vloerverwarming, heel het jaar geniet van een veranda. Ook tijdens de barre wintermaanden.

woonkamer met natuurlijke en lichte kleuren

Kies natuurlijke en lichte kleuren

Kleur is een bijzonder belangrijk gegeven in een interieur die heel snel een bepaalde sfeer oproept. De juiste verfleur kiezen is dan ook van onmiskenbaar belang. Kleuren die recht uit de natuur komen (denk aan warme aardetinten zoals terracotta en klei) of verscheidene tinten groen stralen puurheid alsook eerlijkheid uit. In combinatie met wit, zorgt een dergelijk kleurenschema voor een fris en open uitstraling. Wist je trouwens dat wit een prima kleur is om een kamer groter te laten lijken dan ze werkelijk is?

etnisch interieur met Tropisch hardhout

Of ga voor natuurlijke prints

Naast verven, kan je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om een muur of volledige ruimte te behangen. Niks schreeuwt zo hard de natuur als een print met (tropische) bladeren of bloemen. Een tikkeltje te gedurfd voor jou? Ga dan voor een kussenovertrek of muurtekening met een natuurlijk element. Doet de job net zo goed!

Wil je meer leuke tips om je woning op te frissen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top