Met deze tips ruikt je huis steeds fris en fruitig

Staat een bezoekje van je (schoon)moeder, oude vriend of nieuwe vlam op de planning? Onaangename luchtjes kunnen een ware spelbreker zijn en probeer je, als goede gastheer of -vrouw, ten alle tijde te vermijden. Jouw huis fris en fruitig laten ruiken, kost niet bijzonder veel tijd of geld. Met enkele simpele trucjes kan je dit klusje klaren. Lees snel verder en ontdek vijf handige tips.

1. Geurkaars

Kaarsjes zijn niet alleen gezellig en hebben vaak ook een esthetische waarde, ze laten een kamer ook in een mum van tijd heerlijk geuren. Extra handig: je kan deze prima aanpassen aan de tijd van het jaar. Wat denk je, bijvoorbeeld, van een kaars die ruikt naar verse kaneelbroodjes? Je gasten zullen je dankbaar zijn en meteen goesting krijgen in jouw feestmaaltijd. Tijdens de hete zomermaanden kan je dan weer opteren voor luchtigere geuren zoals citroen of munt. Ruik ik daar een mojito? Belangrijk: laat (geur)kaarsen nooit achter zonder toezicht en controleer steeds of je ze wel hebt gedoofd.

2. Geurzakje

frisse geur in huis

Foto: Ellieelien – Unsplash

Naast geurkaarsen, kunnen ook geurzakjes een prima oplossing bieden bij eventuele geurhinder. Ook deze zijn voorradig in een hele resem aan geurtjes en kan je bijgevolg prima aanpassen aan jouw humeur of aan het seizoen. Een geurzakje blijft zo’n drie maanden lekker geuren en kan je ook prima in je auto of kledingkast neerleggen. Ga je graag creatief aan de slag? Dan kan je prima zelf enkele geurzakjes in elkaar knutselen. Laat jouw favoriete kruiden of bloemen drogen en plaats ze nadien in een stoffen zakje.

3. Verluchting

Lijkt best een banale tip maar verluchting is essentieel en iets wat vaak uit het oog wordt verloren. In iedere kamer hopen zich al snel verscheidene schadelijke stoffen op. Verluchting helpt om deze snel kwijt te raken en zorgt voor voldoende zuurstof. Bovendien worden eventuele hinderlijke geurtjes op deze manier letterlijk buitengezet.

Verflucht verwijderen

Verfgeur verwijderen?

4. Stofzuiger

Stofzuigen is voor velen een vervelend huishoudelijk taakje. Door jouw stofzuiger uit te rusten met een lekker luchtje, sla je echter twee vliegen in één klap en zal je er misschien wat minder tegenop zien. Laat jouw stofzuiger vlak voordat je begint met het huishoudelijke werk wat badzout of waspoeder opsnuiven. Op die manier komt er tijdens het stofzuigen van jouw verschillende kamers steeds een aangename geur vrij. Makkelijk en efficiënt!

5. Interieurparfum

Vele bekende parfummerken hebben intussen ook luchtjes in hun gamma om niet enkel jou maar ook jouw huis lekker te laten ruiken. Enkele keren sprayen en klaar is kees.

Wil je meer tips voor je woning? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top