6 tips om verflucht te verwijderen

De geur van verf, je houdt ervan of je haat het. Wat het ook mag zijn, deze zeer indringende lucht adem je beter niet in. Zeker als je zwanger bent of borstvoeding geeft moet je oppassen met ongezonde verflucht. Haal dus zo snel mogelijk een gezonde portie frisse lucht binnen in je woning. Maar hoe krijg jij die verfgeur het snelste weg

1. Ventileren, ventileren en nog eens ventileren

De eerste tip is zeer voor de hand liggend. Zet alle ramen en deuren open en zet je dampkap aan, want in een goed geventileerde ruimte kan de verf sneller drogen. Hoe sneller de verf droogt, hoe sneller de verflucht verdampt en de ruimte verlaat.

2. Verflucht verwijderen met zout

Water met een flinke scheut zout, zo simpel kan het zijn! Vul voordat je gaat verven enkele teilen met 2/3 water en 1/3 zout. Plaats voor de zekerheid een plaatje ‘opgepast: net geverfd’ naast je muur of meubel, want door de portie zout verdwijnt de sterke verfgeur als sneeuw voor de zon. 

3. Absorbeer de verfgeur met melk

Of heb je liever melk? Dat kan ook! Plaats een bakje met melk (ver weg van je kat) en voeg er een grote hoeveelheid zout aan toe. Hiermee bereik je hetzelfde resultaat als water en zout. Zout absorbeert in geen tijd de sterke geur. 

4. Verwijder verfgeur met kattenbakvulling

Over katten gesproken … Er zijn nog geurtjes die jij vast wil verdoezelen, namelijk die van de uitwerpselen van je kat. De oplossing? Kattenbakvulling! Dit kan jij ook inzetten om verfgeur te verwijderen. Plaats een bakje  in het midden van de geschilderde kamer of kast en laat de kattenbakvulling zijn werk doen.

verfgeur verwijderen

5. Maskeer verflucht met koffie

Mmm … de geur van verse koffie! Heb je net koffie gezet? Gooi de filter met prut niet meteen weg, want dit komt zeer goed van pas! Doe het prut in een potje en plaats het in je pas geverfde kamer. Je zal merken dat de lekkere geur van koffieprut de verfgeur zal maskeren. 

6. Andere middeltjes om verflucht te verwijderen

Wil jij iedere dag van het jaar een frisse neus halen in je eigen huis? Dat kan! Lees dit artikel vol tips om jouw woning steeds fris en fruitig te laten ruiken. 

Vind meer tips op onze blog

Wil je op de hoogte blijven van de laatste premies, nieuwste trends en technieken? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top