Hoeveel kost een dressing op maat?

Een op maat gemaakte dressing is niet alleen een slimme en praktische oplossing om je kleding te organiseren, maar is ook een stijlvolle aanvulling op je interieur. Maar wat zijn de kosten van zo’n op maat gemaakte kleerkast, en hoe realiseer je jouw droomdressing zonder je budget te overschrijden? In dit artikel delen we inspiratie, handige tips en nuttige informatie om je op weg te helpen, inclusief inzicht in de prijzen.

Wat bepaalt de prijs van een dressing op maat?

Voordat je begint met het ontwerpen van je op maat gemaakte dressing, is het belangrijk om te begrijpen welke factoren de prijs beïnvloeden. 

 • Kleur en afwerking: De kleur en afwerking van je kledingkast kunnen de prijs beïnvloeden. Neutrale kleuren zijn vaak voordeliger dan luxueuze houtstructuren of speciale kleuren.
 • Indeling en opties: Een eenvoudige dressing met alleen legplanken is doorgaans voordeliger dan een dressing met lades, kledingliften of andere opties.
 • Enkele of dubbele modules: Een dubbele module kan voordeliger zijn dan een enkele, omdat er minder materiaal nodig is.
 • Met of zonder deuren: Een open inloopkast kost meestal minder dan een dressing met deuren.
maatkasten online op Bis
 • Schuine wanden of speciale ruimtes: Een rechte kast tussen twee muren is voordeliger dan een kast met schuine rug of schuine zijdes onder het dak. Die zijn namelijk complexer om te maken, vandaar de kleine meerkost.
 • Kwaliteit: De keuze van materialen en afwerkingen beïnvloedt de prijs. Hoogwaardige materialen kunnen duurder zijn maar dragen bij aan duurzaamheid.

Hoe kun je de dressing van je dromen creëren?

Nu je een idee hebt van de prijsfactoren, laten we kijken hoe je jouw droomdressing realiseert:

 • Begin met een duidelijk plan: Meet de beschikbare ruimte op en bedenk welke functies je wilt opnemen in je dressing, zoals hangruimte, planken, lades en meer.
 • Installatie: Overweeg een doe-het-zelf pakket. Tegenwoordig zijn die zo ontworpen dat je maatkasten kunt monteren zonder technische kennis. Dat bespaart aanzienlijk op installatiekosten en vereenvoudigt het proces.
 • Online ontwerptools: Maak gebruik van online ontwerptools om je dressing visueel te plannen en prijzen in realtime te zien. Daarmee kun je verschillende ontwerpen verkennen en blijft de prijs transparant en voorspelbaar.
 • Kies de juiste kleuren en afwerkingen: Bedenk welke sfeer en stijl je graag wilt creëren. Neutrale kleuren zijn tijdloos, maar een vleugje kleur kan karakter toevoegen. Maak eventueel vooraf een moodboard en vraag kleurstalen.
 • Personaliseer je dressing: Kies bijvoorbeeld voor onzichtbare push-to-open handgrepen voor een strakke uitstraling, goudkleurige messing handgrepen voor een chique touch, of klassieke handgrepen voor ultiem gebruiksgemak.
 • Meerdere dressings of complexe ruimte? Laat je adviseren! Als je meerdere dressings wilt of een ruimte hebt met complexe afmetingen, is het handig om advies in te winnen bij een expert aan huis. Zij helpen je bij het optimaliseren van de ruimte en het ontwerpen van jouw maatkasten.

Het unieke concept van Maatkasten Online

Maatkastenonline Bis

Maatkasten Online heeft een uniek systeem dat je zowel tijd als geld bespaart. Via hun gebruiksvriendelijke 3D-tool op de website ontwerp je moeiteloos je eigen dressing. Je hebt volledige controle over de afmetingen, indeling, kleuren en handgrepen. Vervolgens leveren ze een zelfbouwpakket bij je thuis, wat betekent dat je geen dure professionals hoeft in te schakelen voor installatie, wat kosten bespaart. De prijzen bij Maatkasten Online beginnen bij 390 euro per lopende meter voor een open dressing en vanaf 500 euro per lopende meter voor een dressing met deuren. Die prijzen zijn inclusief btw en thuislevering, wat het hele proces nog aantrekkelijker maakt voor budgetbewuste klanten.

Aan de slag voor je dressing op maat

Een op maat gemaakte dressing is zowel functioneel als stijlvol, en met de juiste informatie en inspiratie is jouw droomdressing binnen handbereik. Begrijp de prijsfactoren, maak een plan, en ontwerp de dressing die perfect past bij jouw behoeften en smaak. Met het unieke systeem van Maatkasten Online ontwerp en monteer je zelf, wat je tijd en geld bespaart. Ga aan de slag en ontwerp zelf de perfecte dressing voor jouw huis!

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top