De populairste vloertrends 2023

In de wereld van interieurdesign is vloerbekleding vaak de spreekwoordelijke kers op de taart. Een cruciaal element dat de sfeer van een ruimte bepaalt. Benieuwd naar hoe je jouw interieur tot een hoger niveau tilt? Duik met ons in de populairste vloertrends van 2023.

Vloertrend 1: PVC-vloeren

Een klassieker die al jaren onze harten verovert: de PVC-vloer. Waarom? Simpelweg omdat het alles te bieden heeft. Of je nu een voorliefde hebt voor de warme uitstraling van hout, de unieke patronen van marmer of de stoere look van beton. PVC is een kameleon die zo goed als iedere stijl aankan. En niet te vergeten: hij is duurzaam! Niet alleen zijn lange levensduur is een echte troef. Er bestaan ook PVC-vloeren die gemaakt zijn uit gerecycleerde materialen. Bovendien is de vloer perfect te combineren met vloerverwarming en gemakkelijk schoon te maken. Ideaal dus als je huisdieren of kinderen hebt.

Vloertrend 2: houten vloer in nieuwe patronen

Houten visgraatvloer

Foto: Prydumano Design – unsplash.com

De houten vloer, een andere eeuwenoude klassieker. Kijk verder dan het iconische strokenparket waar houten planken naast elkaar rusten. Laat je verleiden door andere indrukwekkende patronen die jouw interieur nog stijlvoller maken. Zoals het visgraatmotief dat de laatste jaren aan populariteit won.

Op zoek naar iets nieuws en speciaals? Laat je dan betoveren door andere adembenemende patronen zoals een sierlijk sterpatroon of een Versailles vloer (houten vloer met blokpatroon vlechtwerk).  Een andere topper is het Hongaarse puntpatroon waarbij de bovenkant van de planken, in tegenstelling tot bij de visgraatvloer, tegen elkaar liggen.

Nog een extra tip: speel met de breedte van de planken, het type hout en de gewenste afwerking. Je zal zien, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe onderhoud je een houten vloer?

Benieuwd naar het geheim van het onderhoud van je houten vloer? Gebruik lauw water en voeg eventueel een vleugje natuurlijke zeep of een speciaal reinigingsmiddel voor houten vloeren toe. Je vloer zal opnieuw stralen.

Vloertrend 3: tapijtvloer

Hij is terug van weggeweest! Een tapijtvloer katapulteert je terug naar ‘de goede ouwe tijd’ of de sleepovers bij je grootouders. Met je blote voeten over een warm tapijt lopen, heerlijk! Of toch niet? Tapijtvloeren kregen de laatste jaren veel kritiek. Stoffig en niet gemakkelijk schoon te maken. Dat zijn twee nadelen waar we graag komaf mee maken. Tegenwoordig zijn er verschillende stofzuigers op de markt die gemakkelijk (hoogpolige) tapijten reinigen. Geen reden dus om niet voor tapijt te gaan!

tapijtvloer

Foto: Jean-Philippe Delberghe – unsplash.com

Wat zijn de voordelen van een tapijtvloer?

Waarom moet je dan wél voor tapijt kiezen? Tapijt heeft een hoge isolatiewaarde. Bovendien geeft het een knusse en warme toets aan je interieur. Tapijt hoeft ook niet saai te zijn. Zo bestaan er modulaire tapijtplanken waarmee je de meest stijlvolle patronen vormt.

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top