5 terrastrends voor een rustgevend terras

In maart breekt de lente aan. Hoewel het weer nog niet helemaal meezit, is het wel het uitgelezen seizoen om je terras te (her)aanleggen. Tover je terras om tot een plek waar je aankomende zomer kan ontspannen met deze 5 terrastrend van 2023.

1. Binnen is buiten

De tijd dat binnen en buiten gescheiden moest zijn is lang voorbij. Tegenwoordig zien we vaker dat het terras een tweede huiskamer wordt. We willen de gezelligheid van binnen meenemen naar buiten of het open gevoel van buiten naar binnen trekken. Als je op zoek bent naar een manier om je interieur naadloos aan te sluiten op je buitenruimte, is het een slimme keuze om dezelfde tegels voor zowel je living als je terras te gebruiken.

Om echt het gevoel van ruimte en eenheid te creëren, werk je best zoveel mogelijk drempels weg. Vergeet dus niet de hoogte tussen je tuin en terras gelijk te trekken. Dat zorgt ervoor dat je terras net wat ruimer lijkt.

2. Tegels van formaat

Grote keramische terrastegels zijn al langer dan vandaag een trend, maar de populariteit blijft nog steeds toenemen. En zo ook het formaat van de tegels. Ze creëren eenheid en rust waardoor ze een gewilde keuze zijn, zowel voor binnen als voor het terras.

5 terrastrends tegels living en terras

Tegels in grote formaten hebben weinig voegen. Dat zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, het is ook gewoon heel praktisch. Minder voegen wil zeggen minder kans op onkruid in de voegen waardoor ze makkelijker te onderhouden zijn.

Groot formaat tegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder keramische tegels, beton en natuursteen. De experts van Botha helpen je op weg naar de keuze die het best past bij jouw wensen.

3. Waterdoorlatend terras

waterdoorlatend terras

In Vlaanderen kampen we al een tijdje met een aanzienlijke water- en droogteproblematiek. De vele verharde oppervlakken hebben daar zeker hun aandeel in. Regenwater krijgt zo minder kans om in de grond te dringen. Een waterdoorlatend terras is een oppervlak dat is ontworpen om regenwater te absorberen en af te voeren naar de onderliggende grondlagen. 

We zien meer en meer mensen kiezen voor meer milieuvriendelijke en duurzame manieren om water af te voeren van terrasoppervlakken. Kiezels en siergrind zijn daarvoor lang niet meer de enige oplossing. Er zijn heel wat waterdoorlatende oplossingen om het water naar de ondergrond te krijgen. Halfverharding, infiltratieroosters, poreuze tegels … Noem maar op. Botha in Aalter helpt je op weg naar de perfecte oplossing voor jouw terras. 

4. Warme tinten

Wanneer je tegels voor je terras moet kiezen, is het kleurenpalet een belangrijk aspect. Zo’n 20 jaar geleden waren tegels in aardetinten een echte hit. Nu komen die kleuren na al die jaren weer terug.

De kleuren die ons dagelijks omringen zijn dan ook meer dan gewoon een esthetische keuze. Ze hebben een grote invloed op de sfeer die je creëert. Warme tinten stralen energie uit. Ideaal dus om een levendig en uitnodigend terras te creëren. Daarnaast doen kleuren zoals oker, oranje en terracotta ons denken aan zonnige oorden en scheppen meteen een vakantiegevoel. Combineer ze met houten meubels en planten, en waan je zomaar in Ibiza.

5. Terrazzo

Echte terrazzo of keramische terrazzolook

Terrazzo werd een tijdje niet meer zoveel gebruikt, maar in 2023 zien we de trend van terrazzotegels opnieuw opduiken. Terrazzo is beschikbaar in verschillende kleurenpaletten en kan dus aangepast worden aan de specifieke stijl die jij voor ogen hebt. Een ding staat vast: door terrazzo te gebruiken geef je jouw terras een unieke look

Wist je dat je tegenwoordig ook keramische tegels met terrazzolook kan verkrijgen? Ze  zijn een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de look en feel van traditionele terrazzo, maar dan met de voordelen van keramische tegels. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren

keramische terrazzolook

Tegels zijn de beslissende factor om de stijl en sfeer van je terras te bepalen. Het belangrijkste is om te kiezen voor een tegel die past bij jouw persoonlijke smaak. Heb je daar hulp bij nodig? Maak een afspraak bij Botha en tover je terras om tot de plek waar je van droomt.

Vind meer tuin- en wooninspiratie in onze blogposts

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top