5 keukentrends van 2023

Ben je op zoek naar een tijdloze, praktische, maar toch moderne en stijlvolle keuken? Ontdek de nieuwste en blijvende keukentrends van 2023 en kom iedere dag thuis in een keuken waarvoor jouw liefde nooit uitdooft.

Nieuwe kleurtrends in de keuken

1. Zachte kleurencombinaties

In 2023 brengen we de natuur in huis. Wild Wonder werd verkozen tot de kleur van het jaar. De zachte en vrolijke geeltint weerspiegelt de kracht van de natuur op onze mentale gezondheid. Die rustige en positieve sfeer trekken we graag door in ieder hoekje van onze woning. Combineer zachte kleuren met natuurlijke tinten en materialen in je keuken. 

2. Creatieve kleurcombinaties

In 2023 mixen we niet enkel in de keukenpotten, maar ook in de verfpotten. We zien steeds meer unieke kleurcombinaties in de keuken opduiken die onze creativiteit stimuleren. 

Wild wonder kleurtends 2023

Foto: kleurenpalet met Wild Wonder

kleurencombinaties keuken

Foto: Vincent Erhart – unspash.com

Haal alles uit het uitgebreide aanbod van werkbladen, wandtegels en keukenkasten die je vandaag de dag op de markt vindt. Stap af van het standaardpakket en stel jouw eigen bouwpakket samen. Mix en match kleuren en materialen. Stop je keukenkasten, achterwand en keukenblad in verschillende kleuren en materialen. Of til je keuken tot een hoger niveau door je keuken samen te stellen uit één soort materiaal in verschillende kleuren en patronen

Praktische en gezellige keuken

3. Het kookeiland breidt uit

Het kookeiland deed al meer dan tien jaar geleden haar intrede in onze keukens. Maar tegenwoordig kan je er meer dan gezellig kokerellen en koffiedrinken. We ontwikkelden nieuwe gewoonten zoals thuiswerken en raakten verslaafd aan zaken die ons leven praktischer en efficiënter maken. De keukenmarkt staat niet stil en innovaties vinden steeds meer hun plaats in ons interieur. Van hightech snufjes, zoals ingebouwde dampkasten en vanop afstand bestuurbare keukenapparatuur, tot nieuwe praktische trends

kookeiland keuken

Foto: Saviesa – pexels.com

Aan het kookeiland creëren we meer plaats om samen te zijn. Het is dé bruisende en gezellige plek in je woning om samen bij te kletsen, de vaat te doen en te koken. We breiden in 2023 het kook-, afwas- en werkeiland uit met meer barkrukken en een zitlounge

Nieuwe & oude materialen

4. Duurzame materialen

onderhoudstips keuken

Foto: Callum Hill – unsplash.com

Duurzaamheid wordt steeds hoger in het vaandel gedragen. De sleutel tot een duurzame keuken is het beperken van het gebruik van nieuwe materialen. Dat doe je door je oude keuken te pimpen, of voor duurzame en recycleerbare materialen te kiezen.

Een oude keuken is vaak niet versleten. Blaas daarom nieuw leven in je keuken door je wandtegels te verven, of de fronten van je kasten of je werkblad te vervangen. Ga daarnaast aan de slag met toffe vondsten. Tover bijvoorbeeld een oude commode om tot kookeiland. Ontdek de 5 manieren om je oude keuken terug nieuw te maken.

Ben je toch toe aan een gloednieuwe keuken? Ga dan voor kwalitatieve en duurzame materialen. Daar kunnen de regionale verdelers die je vindt op Bis je bij helpen. 

5. Chroom en roestvrij staal

Vorige jaren zagen we hoe keukenkranen en handgrepen in chroom en roestvrij staal (RVS) aan populariteit wonnen. In 2023 worden die materialen meer en meer gebruikt als keukenkasten en werkbladen. Na marmer en koper- en goudkleurige accenten zijn nu zilverkleurige materialen aan de beurt. 

RVS wordt al decennialang gebruikt in grootkeukens en dat is geen toeval. Het materiaal is namelijk duurzaam, zeer gemakkelijk schoon te maken en bestand tegen zuren. Wat zijn de nadelen? Aan kwaliteit hangt soms een stevig prijskaartje en dat is ook bij RVS het geval.

Wil je minder betalen voor een even stijlvolle keuken? Dan is chroom misschien iets voor jou. Op chroom zal je sneller krassen en vette vingerafdrukken zien, maar met de hoogglans afwerking laat jij jouw keuken oogverblindend schitteren.

Meer (ver)bouw- en interieurinspiratie nodig?

Wil je meer tips en tricks voor je huis en tuin ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top