5 manieren om je bestaande keuken op te frissen

Soms wil je eens iets anders. Daarvoor is een hele renovatie niet altijd nodig. Een kleine opfrisbeurt doet soms al wonderen. Wij tonen je 5 manieren hoe je je keuken een tikkeltje specialer maakt zonder al te veel werk of budget.

Tip 1: keukenkast schilderen

Indien je je oude keukenkasten écht beu bent, dan is een likje verf de al dan niet tijdelijke budgetvriendelijke make-over waarnaar je op zoek bent. Speel gerust met kleuren en texturen om de prachtigste resultaten te realiseren.

Opgelet: deze opfristip is ingrijpend. Voordat je een grondlaag en verflaag opbrengt, moet je de kasten schuren. Eenmaal je dat hebt gedaan is er geen weg terug.

Tip 2: spat- of achterwand van keuken schilderen

Een andere minder drastische opfristechniek is het schilderen van de spat- of achterwand van je keuken. Laat je gaan en breng leven in je keuken met een mooi contrastkleur of magnetische verf of krijtverf

Ook tegels kan je in een nieuw jasje stoppen. Lees hier alles over het verven van tegels in je keuken of badkamer.

Spatwand schilderen?

Wil je een spatwand schilderen? Kies dan steeds voor verf met schrobklasse 1. Zo hou je je keuken proper zonder je geverfde muur te beschadigen.

Tip 3: handgrepen

Onderschat nooit het effect van de details. De afwerking bepaalt het totaalbeeld van jouw keuken. Door nieuwe handgrepen, scharnieren of zelfs een moderne kraan te installeren, verander je de uitstraling van je keuken. Het zit hem soms in de kleine dingen.

keuken schilderen

Foto: Alona Gross – Unsplash.com

Tip 4: nieuw lichtplan maken

De juiste verlichting kiezen voor je ruimte is geen fluitje van een cent. Licht bepaalt niet enkel de sfeer, maar ook de optische grootte van je keuken. Ontdek hier hoe je het lichtplan voor jouw keuken maakt en ga ermee aan de slag.

Tip 5: keukenaccessoires

Laat de seizoenen in je keuken met decoratie en keukenaccessoires. Met een simpele ruiker bloemen of een gestreepte keukenhanddoek met kerstpatroon maak je je keuken al iets huiselijker en gezelliger.

Vind meer inspiratie in onze blogposts

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwste trends en technieken? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top