5 interieurtips voor een blijvend vakantiegevoel

Na meer dan twee lastige coronajaren kunnen we weer volop genieten van onze vakantievrijheid. Zalig! Opnieuw de wijde wereld intrekken. Andere geuren, kleuren, smaken en stijlen ontdekken. Relaxen. Nieuwe plannen maken en met een koffer vol inspiratie huiswaarts keren. Dat heerlijke vakantiegevoel proberen we zo lang mogelijk vast te houden. Helaas, na enkele weken is het verdwenen. Tenzij je het blijvend installeert, verlijmt, vastnagelt of betonneert. Volg hier enkele tips om dat vakantiegevoel vast te houden.

Met souvenirs die in de onderste schuif belanden, vakantiefoto’s die je weinig bekijkt en een drukke agenda, zal je vakantiegevoel snel wegebben. Zeker wanneer je terug in de dagelijkse realiteit belandt. Je vakantievibes duurzaam verankeren in je interieur, is de oplossing.

Escapisme

Marokkaanse tegeltjes, Turkse kalksteen of Italiaanse marmerlook katapulteren je met één blik weer naar die prachtige plekken die je bezocht. Aardse bruintinten, terracotta of zandkleuren voeren je in gedachten terug naar momenten zonder stress. Onder een douche in azuurblauwe mozaïektegeltjes word je ondergedompeld in een zalige zee van weelde. En die zuiderse gerechten smaken zoveel beter in een keuken met zuiderse invloeden.

Nagenieten

Waar je maar wil, kan je dat heerlijke vakantiegevoel terug oproepen. In je gang, keuken, bad-, slaap- of woonkamer en zelfs op je toilet. Voor elke plek en voor elk budget bestaan er wand- en vloertegels waarin een vleugje vakantie verwerkt zit. Ideaal om 365 dagen na te genieten.

Inspiratie

Misschien botste je tijdens je vakantie op een betegelde wand, die meteen in het oog sprong of kwam je in een origineel toilet terecht. De mooie badkamer van je hotel had je graag mee naar huis willen nemen. En die prachtige vloer van dat ene restaurant lijkt wel iets voor thuis. Al die belevingen en ideeën kan je verwerken in jouw interieur. Doe je dat liever niet alleen, schakel dan echte kenners in.

Niets is zo heerlijk als op blote voeten over een warm strand wandelen. Dat gevoel creëer je thuis met vloerverwarming. Mogelijk op tegels, parket of laminaat. Net als op vakantie kan je kiezen voor een tikkeltje luxe of voor een budgetvriendelijk alternatief. Belangrijk is wel dat vloerverwarming volgens de regels van de kunst geplaatst wordt.

3. Breng de natuur mee in de vorm van houtlook

Op reis leef je meer buiten, dichter bij de natuur. En dat kan ook thuis. Houten parket of tegels, laminaat en vinyl met houtlook zorgen voor warme houttinten. Een natuurlijke uitstraling die je meteen rust bezorgt. Tijdloos en geschikt voor elk interieur.

4. Geniet ook thuis van professionele begeleiding

Op vakantie schakel je een professionele gids in die je zonder omwegen naar de mooiste bezienswaardigheden leidt. Hij geeft je informatie die een echte meerwaarde betekent. Hetzelfde geldt voor een bezoek aan een showroom tijdens je zoektocht naar de juiste wand- en vloeroplossing. Een goede gids laat je nieuwe dingen ontdekken.

5. (Ver)bouw als God in Frankrijk

Bediend worden, aan niks hoeven te denken, zorgeloos genieten, dat klinkt als vakantie. En daar zorgt Botha Bouwpunt Aalter elke dag voor. Met deskundig advies, goede prijs-kwaliteitsproducten, uitstekende service en perfecte plaatsing creëren ze mooie herinneringen aan een aangename samenwerking. Zo keer je met plezier naar Botha Bouwpunt Aalter terug.

Vind meer tuin- en wooninspiratie in onze blogposts

Wil je meer tips en tricks voor je huis en tuin ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top