Vakantie in eigen huis: van tropisch hardhout tot azulejos

Ben jij een wanderluster die het vakantiegevoel lang wil vasthouden? Dan is dit iets voor jou! Breng de vakantie in eigen huis! Laat je inspireren door de mooiste uitheemse woonelementen voor je huis en tuin. ‘Fasten your seat belt, please’, want we reizen de hele wereld rond!

Tropisch hardhout voor etnische sferen

Etnische invloeden hebben de laatste jaren hun opmars gemaakt in de interieurwereld. Deze stijl doet je direct wegdromen naar verre reizen en het ontdekken van andere culturen.  Een etnische look creëer je door verschillende elementen te combineren, zoals aardetinten, natuurlijke materialen, etnische geïnspireerde decoratie en vloerkleden met wilde patronen. 

Tropisch hardhout tafel

Tropisch hardhout uit Centraal- en West-Afrika en Zuid-Amerika past perfect in dit plaatje. De term ‘hardhout’ is afkomstig van het Engelse woord ‘hardwood’, dat loofhout betekent. Zoals het woord al laat uitschijnen, staat het hout van de meeste loofbomen bekend om zijn hard- en duurzaamheid. Tropisch hardhout is hierdoor een zeer populaire houtsoort voor zowel interieur als exterieur gebruik. Het is ideaal materiaal voor schrijnwerk zoals ramen, deuren, terrassen, maar ook meubels. Het heeft een natuurlijke, egale en warme uitstraling. Door het uitgebreide pallet van warme kleuren vind je vast het geschikte hout dat bij je huis past.  

Japanse tuin

Van Afrika en Amerika reizen we verder naar het wondermooie Azië. Japan staat bekend om zijn adembenemende tuinen. Hoe kan jij er één aanleggen? 

Een criticaster zou zeggen dat dit haast onmogelijk is. Het ontwerp van een authentieke Japanse tuin is vaak het resultaat van een architect of ontwerper met jarenlange studies en ervaring. Wij bekijken het graag langs een veel positievere kant: we kunnen veel van hen leren. Daarom hebben wij, voor degenen die de uitdaging willen aangaan, de beste kenmerken van een Japanse tuin opgesomd.

Tip 1: Creëer diepte in je tuin door met lagen en niveauverschillen te werken. Plaats een lichte struik op de voorgrond en een hogere op de achtergrond. Of bouw een heuveltje!

Tip 2: Leg kronkelende paden met fijn grind of grote stenen aan.

Japanse tuin

Tip 3: Streef naar balans, niet naar symmetrie. Hier ligt de uitdaging. Denk na bij het plaatsen van iedere steen en plant. Het totaalplaatje moet kloppen.

Tip 4: Kies voor fijnere planten met verschillende kleurtinten. Als je aan Japan denkt, denk je automatisch aan de mooie roze bloesems. Wees hier zuinig mee, want te veel van het goede kan de balans en rust verstoren.

Tip 5: Leg een vijver aan en voeg er enkele rustgevende elementen aan toe, zoals een watervalletje of brugje.

Buitenlandse woonstijlen: Portugal

Azulejos

Je hoeft het soms niet ver te zoeken. In Portugal en Spanje vind je prachtige beschilderde keramieken siertegeltjes of azulejos overal op straat. Deze tegels met o.a. planten- of bloemenmotief of afbeeldingen van historische gebeurtenissen en mythes fleuren er de binnen- en buitenmuren van oude huizen, paleizen en openbare gebouwen op.

Nu de tegels helemaal terug zijn van weggeweest, zijn ze overal te vinden. Met deze vloer– of wandtegels waan je je bij je thuis meteen in Mediterraanse sferen.  

Scandinavische meubels

Dit mocht niet in ons lijstje ontbreken. De Scandinavische stijl geeft door lichte en zachte kleuren, veel hout, strakke lijnen en minimalistische decoratie een frisse look aan je huis. Geen wonder dat het de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen!

Vind meer inspiratie in onze blogposts

Wil je meer inspiratie voor je woning? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top