5 nieuwste keukentrends van 2022

Iedere dag je woning bewonderen, dat moet het doel zijn van jouw (ver)bouwkeuzes. We hechten steeds meer belang aan de schoonheid en het slimme ontwerp van onze belangrijkste leefruimtes. En zo ook van het middelpunt van bijna ieder huishouden: de keuken. Ben jij op zoek naar een mooie, stijlvolle en trendy keuken die je nog jaren zal appreciëren? Ontdek dan de 5 keukentrends van 2022.

1. Scandifornia-stijl

Scandifornia is een samensmelting van de Scandinavische en Californische stijl. In 2020 en 2021 zagen we hoe minimalistisme zijn toppunt bereikte in onze interieurs. De soberheid en strakheid brachten rust in huis. In 2022 is het tijd om hier en daar extra kleur en karakter toe te voegen aan onze keukens.

Scandinavische keuken

De scandinavische stijl wordt getypeerd door zijn eenvoud, functionaliteit en warmte. De combinatie van hout en witte en natuurlijke tinten zorgen voor rust in het interieur. Door een eigen toets in de accessoires en het kook- en eetgerei aan te brengen krijgt het interieur iets meer persoonlijkheid.

Californische keuken

In warmere oorden vind je dan weer meer etnische stoffen en natuurlijke elementen in je interieur. De licht(rijk)e en minimalistische ruimtes met houten elementen die je ook in Scandinavische interieurs vindt worden opgefleurd door boheemse elementen zoals tapijten, planten en andere decoratie die gemaakt is door natuurlijk materiaal en stoffen. Zoals wol, leer, katoen en steen.

Scandinavische keuken

Foto: R Architecture – Unsplash

2. Pasteltinten en natuurlijke materialen

De redelijk tijdloze scandifornia-stijl brengt ons bij een iets minder tijdloze trend: pastelkleuren. De jaren 50 en 60 zijn terug! Nostalgisch denk je misschien terug aan de oude keuken van je grootouders. Maar deze keer vind je het gamma aan lichte tinten zoals terracotta, babyroze en zachtgroen terug in andere gedaantes. Pastelkleuren zijn namelijk perfect te combineren met natuurlijke materialen zoals hout. Hierdoor vind je prachtige pastelkleurige keukens met houten werkbladen of retro koelkasten in een pasteltintje op de markt.

Wil je een tijdloze maar toch trendy keuken? Dan is hout als hoofdelement in je keuken zeker een veilige keuze. Voeg er een extra eigentijds vleugje aan toe met accessoires en decoratie in pasteltinten. En werk verder af met andere natuurlijke materialen zoals rotan, jute en andere gewoven vezels.

3. Afgeronde vormen in keukenaccessoires

Ronde vormen in ons interieur zijn hot! En ze hebben ook de keuken veroverd. Het ruwe en strakke kantje van moderne keukens wordt uitgebalanceerd door (afge)ronde en zachtere kanten die je naast de werkbladen vooral in de decoratie en accessoires terugvindt. 

Keukentrends 2022

Foto: Ivan Samkov – Pexels

4. Persoonlijke en verfijnde keuken

Je keuken moet niet enkel praktisch zijn. Het moet ook bij je persoonlijkheid, interesses en smaak aansluiten. Je spendeert namelijk bijna nergens zoveel tijd als in je eigen keuken. Daarom is het belangrijk dat je je er echt thuis voelt en je er je ding kan doen. 

Eenvoud en soberheid is de keukentrend van het moment. Maar de persoonlijkheid van je keuken zit in de details en de verfijnde afwerking. Neem nu de stijlvolle gouden keukenkranen en handvaten, een dampkap in de kookplaat of een ultradun werkblad. Leef je uit in het kiezen van deze verfijnde details en personaliseer je keuken.

5. Notenhouten werkbladen

Notenhout is het houtsoort van 2022. Dit donkere hout is voor zowel meubelfronten als werkbladen geschikt. Het komt perfect tot zijn recht in combinatie met donkere kleuren zoals zwart én met lichtere kleuren houtsoorten

Lees onze andere interessante blogposts

Wil je meer inspiratie voor de inrichting van je huis en tuin? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouwsector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top