Zelf je huis bouwen wordt kinderspel met dit innovatief bouwsysteem

Nachten wakker liggen? Kopzorgen? Neen, zo hoef je de bouw van je eigen huis niet te ervaren! Wat als er een bouwsysteem zou bestaan dat net zo simpel is als kinderspel? Wel, met het bouwsysteem van Gablok slaap je voortaan op je beide oren. Hun missie is om duurzame oplossingen te bieden d.m.v. technische innovaties die voldoen aan de eisen van moderne constructies. Maak kennis met een bouwsysteem dat eenvoudig, snel, milieuvriendelijk en voor iedereen toegankelijk is.

Wat is het concept van Gablok?

Het concept van Gablok is heel eenvoudig: een houten bouwpakket waarmee je zelf de volledige structuur van je huis bouwt. Het pakket bestaat uit verschillende bouwelementen, waaronder de geïsoleerde bouwstenen, het paradepaardje van het concept.

De geïsoleerde houten blokken kenmerken zich door de combinatie van OSB en EPS. Ze zijn gemaakt van OSB waarin het geëxpandeerde polystyreen (EPS) isolatiemateriaal direct is geïntegreerd. Het voordeel van de geïsoleerde houten blokken is dat ze niet meer wegen dan 9 kg. Ze zijn ontworpen om licht en gemakkelijk hanteerbaar te zijn. Ideaal dus voor zelfbouwprojecten!

Bouwsysteem van Gablok

Foto: lichte en gemakkelijk hanteerbare bouwblokken van Gablok

Snel en eenvoudig te bouwen

Met het Gablok-bouwpakketsysteem bouw je een project van 150 m² in slechts één week op locatieHet bouwsysteem vermindert zowel de inspanning als de risico’s die gepaard gaan met het opbouwen van de structuur, wat de werkomstandigheden aangenamer maakt. 

Bij een Gablok-project komt er bovendien geen zwaar materiaal aan te pas. Het enige wat je nodig hebt is een klein team van mensen met een ladder, een schroevendraaier en een goede dosis motivatie om de hele geïsoleerde structuur op te bouwen. Je hoeft geen metselaar, timmerman of bouwkundige te zijn om een Gablok-huis te bouwen.

3D-modellering van een Gablok-bouwproject

Foto: 3D-modellering van een Gablok-bouwproject

Bouw je woning op maat

De Gablok-blokken zijn modulair en gestandaardiseerd. Dat wil zeggen dat ze ontworpen zijn om zich aan te passen aan zo goed als ieder vastgoedproject. Zo bouw jij een huis dat bij je past. Het is belangrijk dat je van je huis houdt, vooral als je het zelf hebt gebouwd!

Dankzij 3D-modellering bepaal jij de details van het project vooraf, zoals het dak, de ramen en de deuren. De off-site gefabriceerde blokken worden vervolgens geleverd en ter plaatse gemonteerd. Zodra de geïsoleerde structuur klaar is, kies je de gewenste buiten- en binnenafwerkingen.

plaatsen van blokken van Gablok

Foto: circulaire constructie van Gablok

Een milieuvriendelijke woning dankzij Gablok

De bouw van je huis moet niet alleen snel en gemakkelijk zijn. Je woning moet ook duurzaam zijn. Het Gablok-systeem is bedacht en ontworpen om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Zo wordt materiaalverspilling beperkt door alleen het benodigde aantal blokken te leveren. Daarnaast werkt Gablok met recycleerbare materialen en geven ze de voorkeur aan lokale leveranciersZo zijn de blokken gemaakt van een combinatie van EPS en OSB-hout, beide herbruikbare en recycleerbare materialen. Voor de productie van EPS, dat de isolatie vormt, is er weinig energie en water nodig. Die combinatie, samen met de damp- en regenbeschermingslaag, zorgt ervoor dat Gablok-constructies een hoogwaardig isolatiesysteem hebben. En dat resulteert in energiezuinige woningen.

Betrouwbaar in alle omstandigheden

Een huis bouwen betekent ook vertrouwen op een solide en stabiel bouwsysteem. Technische goedkeuringen garanderen de betrouwbaarheid van Gablok-structuren. De structuren zijn getest en gevalideerd door tal van stabiliteits- en weerstandstests

Het Gablok-systeem dat geïnspireerd is door een kinderspel is dus duurzaam, snel én betrouwbaar. Het is bedoeld voor zowel particulieren als professionals. Bij Gablok willen ze zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid geven om zelf hun droomhuis te bouwen.

Bouwsysteem van Gablok

Foto: betrouwbare constructie van Gablok

Ontdek de bouwstenen van Gablok in het inspiratiehuis op Bis

Wil jij jouw droomhuis bouwen met het bouwsysteem van Gablok? Leer meer over de blokken op Bis. Bewonder de bouwstenen van 7 t.e.m. 15 oktober in het inspiratiehuis in hal 1 in Flanders Expo Gent

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top