Erfgoed van Mechelen krijgt onderdak in loodsen gerenoveerd met hennep
Isohemp

Erfgoed van Mechelen krijgt onderdak in loodsen gerenoveerd met hennep

De Stad Mechelen beschikt over een enorm rijke collectie aan erfgoed: duizenden kunstwerken, archeologische vondsten, historische voorwerpen, boeken, …

Delen:

Erfgoed duurzaam bewaren dankzij kalkhennep

Omdat erfgoed zo kwetsbaar is, heeft het erg specifieke omstandigheden nodig om op een ideale manier bewaard te worden. Zo moeten licht, temperatuur en luchtvochtigheid allemaal perfect op elkaar worden afgestemd om het erfgoed in veilige condities te kunnen bewaren.

Vaak worden de condities van zo’n erfgoeddepot geregeld door complexe installaties die bovendien enorm veel energie nodig hebben. De Stad Mechelen wilde een duurzame oplossing en kwam daarom al snel uit op hennepblokken. Dit 100% natuurlijke bouwmateriaal is vochtregulerend waardoor het een teveel aan vocht opneemt en vertraagd weer afgeeft voor een continue, ideale vochtigheidsgraad. Bovendien heeft het uitstekende isolatiewaarden, waardoor een stabiele binnentemperatuur ten allen tijde gegarandeerd kan worden.

Aannemer Bob Van Poppel: “Het stadsbestuur koos voor hennepblokken vanwege zijn klimaatneutrale eigenschappen. De vochtregulerende en thermische eigenschappen van de hennepblokken zorgen bij het bewaren van erfgoed immers voor een aanzienlijke besparing van het vermogen van de technieken.”

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top