Landelijke keuken: de charme van het platteland in 4 tips

Een landelijke keuken straalt warmte, gezelligheid en nostalgie uit. De perfecte stijl voor wie houdt van een sfeervolle en rustieke toets in zijn woning. Geen idee waar je rekening mee moet houden? Dan geven we je vier essentiële tips mee om de landelijke sfeer in jouw keuken te creëren, van natuurlijke materialen tot een vrijstaand fornuis.

1. Natuurlijke materialen en neutrale kleuren

Een kenmerkend aspect van een landelijke keuken is het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Robuuste eiken kastdeuren en een houten werkblad geven je keuken de warme, landelijke en authentieke uitstraling. Maar er zijn nog tal van andere houtsoorten die je keuken warmte geven zoals beuk, grenen, es en kastanje. Kies voor zachte kleuren zoals crème, beige of lichtgrijs om een rustige en harmonieuze sfeer te creëren. 

2. Vrijstaand fornuis voor landelijke sfeer

Een vrijstaand fornuis is een onmisbaar element in een landelijke keuken. Kies voor een fornuis met een vintage uitstraling en elegante details. Dat geeft je keuken een rustiek karakter. Plaats het vrijstaande fornuis als eyecatcher in het midden van de keuken of tegen een bakstenen muur voor een extra landelijk effect.

Keuken in landelijke stijl met apart fornuis
Bron: Sosey Interiors - Unsplash

3. Wandtegels voor een unieke touch

Wandtegels zijn niet alleen mooi, ze versterken ook de landelijke stijl in je keuken. Kies voor met de hand geschilderde tegels met een landelijk motief, zoals bloemen, dieren of geometrische patronen. Deze tegels voegen karakter toe aan je keuken en creëren een authentieke sfeer. Overweeg om de tegels te plaatsen achter het fornuis of als spatwand boven het aanrecht voor een subtiele maar effectieve landelijke touch.

Keuken in landelijke stijl
Bron: Sosey Interiors - Unsplash

4. Charmante accessoires

De finishing touch van je landelijke keuken zit hem in de details. Kies voor accessoires die de charme van het platteland weerspiegelen. Denk aan aardewerken potten, houten snijplanken en vintage keukengerei. Hang rustieke manden aan de muur voor het opbergen van groenten of gebruik een ouderwetse weegschaal als decoratief element op het aanrecht. Schuim dus zeker eens een rommelmarkt af om jouw unieke vondsten tentoon te stellen in je keuken. Het zijn deze kleine accessoires die het verschil maken en jouw keuken transformeren tot een sfeervolle landelijke oase.

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top