Jouw interieur inrichten met een klein budget: 4 tips

Dilemma: je hebt net je woning gekocht en al je geld is op. Pwa, pwa pwaaa. Maar hoe pak je nu je interieur aan met die paar centen die overblijven? Wees gerust, je woning pimpen met een klein budget is zeker haalbaar! Met enkele low-budget interieur ideeën zet je je woning zo naar je hand.

Tweedehands kopen

De basis van een low-budget interieur start met tweedehandsspulletjes. Eigenlijk kan je er je hele woning mee aankleden. Je oog moet juist vallen op het juiste item. Redelijk tijdsintensief weliswaar, maar zeker en vast de moeite waard om je klein budget niet te overschrijden. En die zoektocht kan je zowel online als offline verderzetten

  • Online tweedehands

    De meest voor de hand liggende opties zijn natuurlijk websites zoals 2ehands of eBay. Maar weet je waar je nog meer pareltjes vindt? Neem een kijkje op Facebook Marktplaats en zet je meldingen aan als er een bepaald product te koop staat. Ook op Vinted kan je tegenwoordig maar dan enkel kleren vinden. Je vindt er meubels, accessoires en meer.

  • Offline tweedehands

    Trek je er liever op uit om je unieke stukken te vinden? Dan heb je tal van opties: bezoek je plaatselijke rommelmarkten of kijk welke interieurwinkels een uitverkoop doen. Of misschien is er wel een garageverkoop aan de gang? En natuurlijk kan je altijd terecht in een van de vele kringwinkels of andere tweedehandszaken.

Tweedehandswinkel met stoelen en koffers
Bron: cottonbro studio - Pexels

Kleur voor wat extra spice

Kleur brengen in je interieur zorgt meteen voor een extra frisse toets. En waar je die kleur aanbrengt, kent geen limieten. Hou het klassiek door een van je wanden in de verf te zetten of maak een statement door een van je meubels in een felle kleur te schilderen. Denk maar aan een oude kast, verschillende kleuren stoelen of zelfs je radiator! Wil je het iets subtieler houden? Ga da voor een gekleurde accessoires zoals een vaas, kaarsen kussens.

Woonkamer met rieten schalen aan de muur als decoratie
Bron: José Ángel Ríos – Unsplash

Muurdecoratie

We mogen de kostprijs van verf niet onderschatten. Is het voor jou dus wat te prijzig om een hele muur of verschillende muren te verven? Dan kan je ook aan de slag met alternatieve muurdecoratie om je interieur te pimpen. Posters en prints zijn je beste vriend dan om je muur op te vullen. En het moet niet met 1 schilderij of kader te blijven, waarom hang je jouw muur niet gewoon vol? Jouw persoonlijkheid straalt er dan vanaf!

Verlichting

Met een lamp zet je meteen de hele toon als je een ruimte binnenwandelt. Fel licht, warm licht, vele lichtjes door elkaar … Verlichting is dus cruciaal, maar kan je ook op een goedkopere manier aanpassen. Qua licht kan je kiezen voor nieuwe lampjes of ledverlichting om het energiezuinig te maken. En qua stijl kan je je volledig uitleven met nieuwe lampenkappen die je op rommelmarkten of in tweedehandswinkels vindt.

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top