Interieurtips om je woning op te frissen

Is jouw living toe aan een nieuwe frisse look? Zoek je de ideale sfeerverlichting? Er zijn oneindig veel dingen die je kunt doen. Wij geven je enkele goede ideeën mee.

Fris je woonkamer op

Eenvoud brengt rust. Kies daarom een duidelijk thema voor je woonkamer en wijk er zo weinig mogelijk van af. Vul de ruimte niet lukraak met dingen die je op het eerste gezicht mooi vindt, want dat zal al snel een onrustig gevoel uitstralen. Enkele thema’s: modern, landelijk, retro …

Is je woonkamer te donker en wil je meer ruimte creëren? Hang dan simpelweg een spiegel op. Dat zal je woonkamer ruimer en luchtiger doen aanvoelen. Zorg er wel voor dat de spiegel past bij de rest van je interieur. Misschien moet je hier en daar ook wat meubels herschikken.

Past je zetel echt niet meer in je nieuwe design? Verander gewoon de kussens. Je hoeft niet per se een nieuwe zetel te kopen als je hem aankleed met een nieuwe stof of er wat leuke nieuwe kussens inlegt.

Een woonkamer heeft planten nodig. Het zal je verbazen hoeveel verschil een goed geplaatste kamerplant kan maken. Kies een pronkstuk en zet het zeer duidelijk in het zicht. Het zal heel de kamer opfleuren.

Ledlamp die op een gloeilamp lijkt

Verlichting

Ledverlichting is niet meer weg te denken. Het tijdperk van de gloeilamp is al even achter rug. Toch blijven er nog liefhebbers over en is Edisons uitvinding nog niet helemaal uit de markt verdwenen. Er bestaan nu zelfs ledlampen die het uitzicht van de gloeidraad van een gloeilamp helemaal nabootsen.

Ook de halogeenlamp moet al even onderdoen voor de ledlamp. Het is nu bijna tien jaar geleden dat de eerste ledspots hun intreden deden. Een van de voordelen: geen transformator meer nodig, want ledverlichting kan je gewoon aansluiten op het net (230 V).
Iedereen weet dat ledverlichting weinig verbruikt. Een goede ledlamp verbruikt tegenwoordig tien keer minder dan een klassieke gloeilamp. Daarbovenop is de levensduur van ledverlichting zeer lang, 20.00 tot wel 50.000 uur.

Licht bestaat in vele kleuren en intensiteiten. Om een boek te lezen, wil je helder licht. ’s Avonds in de sofa is zacht en warm sfeerlicht aangenamer. En in de keuken heb je behoefte aan veel licht van verschillende lichtbronnen. Ledlampen kunnen al die taken moeiteloos uitvoeren.

Interieurtips voor je slaapkamer

Deel je slaapkamer slim in

Er zijn vele mogelijkheden om je slaapkamer praktisch én mooi in te delen. Klein of groot, licht of donker, een goede indeling kan voor wonderen zorgen. Een bed plaats je best met het hoofd weg van de deur. Of naar het noorden gericht. Ja, volgens sommigen kom je dan meer tot rust.

Maak van je slaapkamer de zen-ruimte van je woning. In onze samenleving onderschatten we het belang van slaap. Voor vele mensen is het een probleem. Ze hebben een slaapkamer nodig die kalmte uitstraalt zodat er optimaal in geslapen kan worden.
Zet geen overbodige zaken in je slaapkamer. Vermijd open schappen en leg geen spullen in het zicht. Houd doorheen de kamer een subtiele stijl aan voor je bed, je kleerkasten en je nachtkastjes.

Interieurtips voor je living

Maak kleine ruimtes groot

Maak een plan vooraleer je een kamer inricht of wanneer je de stijl van een kamer wil vernieuwen. Teken het uit of gebruik een app, tegenwoordig bestaan er meerdere die gratis zijn.

Wees zuinig op elementen die veel aandacht trekken. Kies een uitschieter, zoals een grote speciale plant, een spectaculaire zetel of een oosters tapijt.

Durf je verzamelwoede aan te pakken. Verwijder zo veel mogelijk spullen die in het zich staan. Denk: wat zie ik het minst graag? Berg het op en herhaal. De kamer zal er ruimer en aangenamer door worden.

Wees slim met meubels. Twee kleine zetels accentueren een kleine ruimte. Je kunt er beter één grotere zetel in zetten. Voor tafels geldt het omgekeerde. Een kleine eettafel werkt het beste in een kleine kamer.

Wil je meer inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top