Woonboten worden steeds populairder, waarom eigenlijk?

Lekker op het water dobberen, je niets hoeven aantrekken van vervelende buren. De motor van je huis aanzetten en zomaar verhuizen. Zalig toch?

Steeds meer mensen willen een woonboot. De vraag naar ligplaatsen blijft maar stijgen. Grote, kleine, brede en smalle woonboten, variëteit is er genoeg. We geven je een idee over hoe jouw leven op een woonboot eruit zou kunnen zien.

Charmant en knus

Kleine ruimtes op een woonboot zorgen voor een bepaalde knusse sfeer. Wonen op een woonboot kan heel charmant zijn.

Het dobberend huis is vaak gekenmerkt door een smalle lange ruimte, een laag plafond. Totaal uniek zijn de kleine schattige raampjes die in je woonboot staan. Hang er zeker leuke gordijntjes aan.

De meeste woonboten hebben ook een of meerdere dakramen. Ze geven een heel huislijke sfeer en zorgen voor voldoende lichtinval.

Wat staat er in een woonboot?

Alles wat er in een gewoon huis staat kan je ook in een woonboot zetten. Je zult alleen wat op de ruimte moeten letten. Vele meubels zijn daarom op maat gemaakt. Een boot heeft weinig of geen rechte vlakken, dus je begrijpt waarom dat nodig is. Sommige boten hebben zelfs een houtkachel of openhaard. Sfeer gegarandeerd!

Basisvoorzieningen

Misschien denk je dat wonen op een woonboot primitief is, dat je geen stromend water of elektriciteit hebt. Niets is minder waar. 

Woonboot

Bovendien ben je aangesloten op het riool en in de meeste gevallen is aansluiting met internet en tv geen probleem.

Domicilie aan de kaai

Een fietsenrek plaatsen en een tuintje aanleggen op de aangrenzende kaai van je nieuwe woning mag niet. Wil je een poortje, dan moet je dat aanvragen bij de wegbeheerder of bij je gemeente.

In die gemeente moet je ook gedomicilieerd zijn. Je woonboot heeft een permanente ligplaats en je verblijft er vast. Permanent wil hier zeggen, minimum zes maanden per jaar. Geen probleem dus om er af en toe op uit te trekken.

Vrijheid

Vooral daarom zijn woonboten zo populair. Je kiest op elk moment van het jaar waar je verblijft. Het is voor sommigen bijna idyllisch: leven in volledig comfort, waar je maar wilt.

Wil je meer nieuwe woontrends ontdekken? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top