Herzien van je lening: waarom en wanneer?

Heb je een hoge rentevoet, nood aan wat financiële ademruimte of is je situatie veranderd sinds het afsluiten van je hypothecaire lening? Dan is het een goed moment om je lening te herzien. Herzien betekent het veranderen van de voorwaarden van je lening, bijvoorbeeld door de looptijd of rentevoet aan te passen. Dat kan je helpen besparen op je maandelijkse aflossingen of de totale kosten van je lening verlagen.

Waarom is het interessant om je hypotheeklening te herzien?

Lagere maandelijkse aflossingen

Door de verlenging van de looptijd van je lening, kan je je maandelijkse aflossingen verlagen. Dat maakt het mogelijk om meer geld over te houden om comfortabeler te leven of voor andere uitgaven.

Lagere totale kosten

Heb je de laatste jaren een hypotheeklening afgesloten? Dan is de kans groot dat je leent aan een relatief hoge rentevoet. Door een herfinanciering kan je mogelijks een lagere rentevoet verkrijgen.

De meeste banken zijn bereid om hun rentevoet aan te passen als je er andere producten bij afsluit. Denk aan een woonverzekering of een zichtrekening. Door de rentevoet te verlagen, kan je de totale kosten van je lening verlagen. Hierdoor kan je uiteindelijk meer geld besparen. Opgelet: bekijk steeds of de kosten van de extra producten opwegen tegen de lagere rentevoet.

hypotheeklening herzien

Foto: Oleksandr Pidvalnyi – Pexels.com

Beter passende voorwaarden

Als je financiële situatie veranderd is sinds je de hypotheeklening afsloot, kan je door de voorwaarden aan te passen, een beter passende oplossing vinden.

Hoe herzie je je lening?

Bepaal ten eerste je doelen. Bepaal waarom je je lening wil herzien en wat je financiële doelen zijn. Vergelijk nadien verschillende aanbieders van leningen en kies de aanbieder met de meest gunstige voorwaarden.

Aarzel niet om raad te vragen aan een hypotheekadviseur. Die kan je helpen bij het vinden van de beste oplossing voor je specifieke situatie.

Vind meer (ver)bouwnieuws & -tips in onze blogposts

Wil je meer tips en tricks voor je huis en tuin ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top