Breng karakter in huis met keramisch parket

Als je gaat bouwen of verbouwen, sta je al snel voor de keuze welk type vloer je wilt in je woning. Een houten vloer heeft veel karakter en straalt charme uit, maar eenvoudig te onderhouden is het niet. Keramische tegels hebben de charme en uitstraling van parket en de voordelen van een keramische tegel. Win-win, niet?

Wat is keramisch parket?

Keramisch parket is dé trend in de tegelindustrie. Maar wat is het nu eigenlijk? Heel eenvoudig: het zijn keramische tegels die lijken op hout. Daardoor geeft het dezelfde warme uitstraling aan je huis als klassiek parket, maar geniet je wel van de voordelen van keramische tegels.

Tegenwoordig zijn de technologieën al zo ver geëvolueerd dat je keramisch parket nauwelijks van echt parket kan onderscheiden

keramisch parket

Foto’s: Botha

Naast de uitstraling hebben keramische tegels in houtlook ook een voelbare houtstructuur. Ga je duurder, dan zal je zien dat je houtlook verfijnder en realistischer zal zijn. Het team van Botha is expert in het matchen van jouw gewenste look aan jouw voorziene budget.

Waarom je voor keramisch parket moet kiezen

Het lijstje met voordelen van keramisch parket is lang, en dat verklaart meteen ook waarom het zo’n gewilde keuze is. De voordelen van keramische tegels in houtlook zijn:

keramisch parket
  • Gemakkelijk in onderhoud.
  • Slijtvast en krasbestendig.
  • Vochtbestendig: kan ook gebruikt worden in douches en badkamers.
  • Vorstbestendig: kan ook buiten gebruikt worden.
  • Niet vlekgevoelig.
  • Brandbestendig.
  • Kleurvast: verkleurt niet door de zon.
  • Geschikt voor vloerverwarming: geleidt beter de warmte dan hout.
  • Duurzaam.
  • Warme houtlook: tegenwoordig moeilijk te onderscheiden van echt parket.

Keramisch parket is daarnaast ook beschikbaar in verschillende afwerkingen en prijscategorieën. Spring binnen bij Botha in Aalter en ontdek er een brede waaier aan keramische tegels in houtlook die passen binnen jouw budget.

Andere houtimitaties

Vinyl

Een vloer kiezen die voldoet aan de gewenste look en aan je geplande budget is niet altijd even gemakkelijk. Vinyl biedt daar de oplossing en is de laatste jaren bezig aan haar comeback. Het is niet alleen krasbestendig, onderhoudsvriendelijk en slijtvast. Je kan het ook nog eens eenvoudig zelf plaatsen dankzij het simpele kliksysteem. Let er wel op dat je ondervloer helemaal vlak is, want door de geringe dikte zie je elke bobbel onder de vloer.

Laminaat

keramisch parket

Laminaat lijkt sterk op parket. Het bestaat niet uit edelhout, maar uit een laag houtvezels met daarop een toplaag houtimitatie. Met laminaat geniet je van tal van voordelen zoals kras- en vlekbestendigheid. Het is eenvoudig zelf te installeren en heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een ander voordeel is dat je met laminaat ook andere tegels kan nabootsen, zoals betontegels.

Er zijn dus wel een aantal manieren om de charme en warmte van hout in huis te brengen, met imitatie of parket. Bij Botha helpen de doorwinterde experts jouw noden en wensen in kaart te brengen. Ze gaan samen met jou op zoek naar de perfecte oplossing voor jouw ruimte. Boek je afspraak op hun website.

Vind meer tuin- en wooninspiratie in onze blogposts

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top