Badkamertrends van 2022

Comfort speelt een steeds belangrijkere rol in onze woning. Ben je op zoek naar een picture perfect woning met luxe en comfort? Begin dan bij je badkamer. Dit zijn de 3 badkamertrends van 2022

1. Natuurlijke materialen in badkamer

Waar vind je meer rust dan in de natuur? In je badkamer misschien! Haal de natuur gewoon in huis met natuurlijke materialen. Beperk je niet tot houtsoorten zoals walnoothout, de houtsoort van 2022. Maar combineer het met natuursteen zoals marmer of cement. Die laatste zorgen bovendien voor een klassevolle uitstraling

2. Duurzame badkamer

Er zijn wel tientallen invullingen voor duurzaamheid. Van het gebruik van ecologische materialen tot energiezuinig en waterbesparend.

Duurzaamheid start bij het ontwerp van je badkamer. Van een kwaliteitsvolle badkamer met een goed ventilatiesysteem kan je nog decennia genieten. Kies daarom voor de juiste materialen en voorkom een vochtige badkamer met bacteriën en schimmels.

Bespaar energie door kranen en verlichting te installeren met slimme bewegingssensoren.

Douche met warmteterugwinning

Badkamertrends 2022

Foto: 

Een kortere douchebeurt, een slimme kraan en een waterbesparende douchekop: het zijn allemaal manieren om jaarlijks enkele emmers water én centen uit te sparen. Maar wist je dat je nog een stapje verder kan gaan?  

Een douche met warmteterugwinning recupereert de warmte van het douchewater dat verloren dreigt te gaan. Die warmte komt van pas bij de opwarming van koud leidingwater. Bovendien is een douchewarmtewisselaar slechts een kleine investering bij een renovatie of nieuwbouw. Interessant, niet?

3. Badkamerinrichting

Kleuren voor in je badkamer

In 2022 zijn aardse tinten in je badkamer helemaal hip. Denk aan zachte en rustige tinten zoals zand, terracotta, bruin, taupe of beige. Vul dat aardse kleurenpallet aan met natuurlijke kleuren. Groene tegels en hier en daar een plantje maken je badkamer helemaal af.

Dit jaar brengen we ook koper, goud en nikkel in onze badkamers. Die stijlvolle kleuren passen perfect bij de aardse tinten en natuurlijke materialen. Hou je van iets strakker? Dan kan je nog steeds teruggrijpen naar de trend van 2021: zwart en chroom.

Van stoombad tot infraroodcabine

Tot slot zien we een andere opkomende trend: wellness in de badkamer. Iedereen heeft wel eens nood aan een zen-momentje. Een eigen infraroodcabine, sauna of stoombad in je badkamer is de perfecte toevluchtsoord als je het ons vraagt. Geen stress meer op de weg naar het wellnesscentrum en volledige privacy. Een echte droombadkamer dus!

Vind meer wooninspiratie in onze blogposts

Wil je meer inspiratie voor je huis en tuin ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top