Checklist: een nieuwe badkamer plaatsen

Een heerlijk warm bad nemen of een snelle douche? Een badkamer is een ruimte die zowel efficiënt als smaakvol moet zijn. Je behoeften en wensen spelen een centrale rol bij het bouwen en verbouwen van je badkamer. Waar begin je en wat zijn de mogelijkheden? Onze checklist brengt je op weg.

Welke badkamer wil jij plaatsen?

Wil je je badkamer plaatsen, dan denk je vaak eerst aan het soort bad of douche. Naast een bad op pootjes of een luxueuze inloopdouche, zal je ook de lavabo(‘s), kasten, wand- en vloerbekleding, plafond, verlichting en ventilatie moeten kiezen. Denk je aan een functionele badkamer of wil je eerder een kleine spa in huis? Er bestaat een uitgebreid aanbod aan ontwerpen, smaken, kleuren, materialen enzovoort. Neus dus gerust even rond bij in de toonzalen van verschillende badkamerverdelers, op het internet of in de boekjes. Heb je geen zin om kilometers te rijden om verschillende toonzalen te bezoeken? Bezoek dan gewoon een bouwbeurs, zoals bis in Flanders Expo. Daar kom je in een paar stappen van de ene toonzaal op die van andere verdeler terecht. Ideaal om alle mogelijkheden te ontdekken en badkamers te vergelijken.

bruine zwarte badkamer

Foto: Sanibell – Unsplash

Ontwerp je nieuwe badkamer

In je badkamer moet je roeien met de riemen die je hebt. Een (kleinere) ruimte zo goed mogelijk inrichten, hoe doe je dat? Aan de hand van de afmetingen van je kamer, de positie van je ramen en deuren, kan verschillende opstellingen uitproberen tot je bij de ideale uit komt. Voor iedere oppervlakte bestaan er geschikte badkamertypes, opbergsystemen enzovoort. Bij de aankoop van een badkamer zal de verdeler hiervoor bijstaan en kan hij of een interieurarchitect je plannen uittekenen. 

Volg onderstaande checklist en ontdek je stijl, de aandachtspunten en alle mogelijkheden.

Checklist

Stap 1: bereid je voor

Stap 2: Douche of bad?

Kies je voor een douche?
Kies je voor een bad?

Stap 3: Kranen

Stap 4: Lavabo

Wil je ook je woonkamer, keuken, slaapkamer, zolder of tuin (ver)bouwen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang meer inspiratie, checklist en tips. 

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top