Waarom is iedereen plots fan van gepolierde beton?

Gepolierde beton heeft een reeks voordelen die het populair maken. Als je aan betonnen vloeren denkt, denk je misschien aan die lichtgrijze ondergrond in de supermarkt. Of je hebt hem gezien bij iemands nieuwbouw, als terras of vloer in de living en keuken. Steeds meer mensen kiezen ervoor, en dat heeft zo zijn redenen.

Ooit waren tegels of tapijten de meest populaire optie. Het zag er goed uit en was gemakkelijk te installeren. Mensen hechten veel belang aan de gepaste vloer voor hun woning, en terecht. Een vloer moet lang meegaan en moet er goed uitzien.

Hoge duurzaamheidsgraad van gepolierde beton

Een gepolierde betonnen vloer is extreem sterk en weerbaar. Het kan zeer veel gewicht tillen en het weerstaat continu verkeer van voetstappen, toestellen en voertuigen. Een goed behandelde gepolierde betonnen vloer is moeilijk te beschadigen.

Levensduur

Laat je gepolierde betonnen vloer goed installeren en onderhoud hem. Hij zal honderd jaar of meer meegaan. De levensspanne zal andere vloerbedekkingen zoals tapijten, tegels en laminaat overtreffen. Dat wil zeggen dat je veel geld kan uitsparen, want je moet nooit een beschadigde of versleten vloer vervangen.

gepolierde vloer

Veel designopties

Vandaag de dag kun je kiezen tussen eindeloos veel verschillende kleuren en textuureffecten. Je kunt je gepolierde betonnen vloer er zelfs doen uitzien als andere duurdere materialen. Wil je echt zot doen, dan kun je er zelfs van alles in laten graveren.

Gemakkelijk te onderhouden gepolierde beton

Gepolierde beton onderhouden is kinderspel. Wil je het dagelijks piekfijn in orde hebben, moet je het gewoon keren. Reinig het wekelijks met een vochtige doek om vlekken en strepen weg te krijgen en de glans te herstellen. Afhankelijk van de afwerking, kun je verschillende producten gebruiken.

Kostenefficiënt

Afhankelijk van de complexiteit, kost een gepolierde betonnen vloer tussen 20 en 120 euro per vierkante meter. De meeste installaties zijn zeer kostenefficiënt. Het beton is meteen de ondergrond van je vloer, alles gebeurt dus in een keer.

Hygiënisch

Goed afgewerkte en behandelde beton is resistent tegen bijna alle vloeistoffen, zeker water. Coatings zorgen voor een waterdichte barrière die de toplaag op het beton helemaal afsluiten. Zo kan vuil niet in de vloer indringen. Sommige coatings geven ook een antibacteriële bescherming. Een betonnen vloer van hoge kwaliteit zal nooit barsten hebben op de oppervlakte waar vuil en etensresten in vast kunnen zitten.

gekleurde gepolierde vloer

Kleurpigmenten

Beton hoeft er niet grijs uit te zien. Dankzij kleurpigmenten kun je je vloer de kleur geven die je wil. Of je gepolierde betonnen vloer nu binnen hebt liggen, als terras of als oprit, het maakt niet uit.

Maak er betontegels van

Niet zo’n fan van een vloer zonder duidelijke textuur? Geen probleem. Geef de indruk dat je gepolierde betonnen vloer uit tegels gemaakt is door er optische voegen in te maken.
Het is erg mooi en bovendien een stuk goedkoper dan gewone tegels. De prijs per vierkante meter ligt beduidend lager.

Wil je meer tips voor je woning? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top