Tegels overal in huis

Onte(ge)lbaar veel mogelijkheden

Tegeltjes enkel iets voor op de vloer? Mis! Ook een muur of trap kan prima betegeld worden.
Wanneer je kiest voor tegelvloeren of tegeloppervlakten in huis ben je stiekem heel goed bezig. Op visueel vlak zijn het vaak pareltjes die een ruimte een authentieke of soms eerder speelse uitstraling geven. Praktisch gezien zijn tegels ook een slimme keuze want ze zijn bijzonder eenvoudig schoon te houden. Laat je inspireren door de volgende subtiele en soms eerder uitbundige tegelbedekkingen.

Tegels op de vloer

Een klassieke vloer van hout of laminaat niet meteen jouw ding? Tegels kunnen je in dit geval misschien wel bekoren. Het leuke aan tegels is dat je de print en/of kleur zo bont of minimalistisch kunt maken als je zelf wil. 

Hou je wel van een vrolijke toets op je vloer? Kies dan een kleurrijk patroontje uit dat jou meteen afhelpt van een eventueel ochtendhumeur. Mag er ook nog een printje bij? Leuk om weten is dat etnische invloeden helemaal hip zijn tegenwoordig. Met Marokkaanse cementtegels, bijvoorbeeld, waan je je direct in een gezellig, Arabisch theehuisje. Niet helemaal gewonnen voor het idee van een originele print op je vloer? 

Hou het een stukje soberder en kies ervoor om slechts een beperkte oppervlakte van de vloer te betegelen met print en vul het aan met een tegel die er qua kleur goed bij past.

sobere grijze vloertegels

Tegels op de muur

Vaak zijn muren van keukens of badkamers de plekken waar druk betegeld wordt. Je kan echter ook een deeltje van de slaapkamermuur, bijvoorbeeld, van tegels voorzien.

Best is om voor deze kamer niet te uitbundig met tegelkleuren en patroontjes om te springen. Ga voor een kleine oppervlakte van de muren of voor rustige kleuren en patronen. Een slaapkamer moet je immers de nodige rust bezorgen. In andere kamers kan je je dan weer volledig uitleven. Denk, bijvoorbeeld, aan de inkomhal of een terrasmuurtje.

blauwe douche tegels
marmeren muur
tegels in keuken
tegels op trap

Tegels op de trap

Een trap kan door gebruik van tegels ogenblikkelijk een ware eyecatcher worden. Let op: je hoeft niet per se de volledige treden te betegelen maar kan prima opteren voor enkel de oppervlaktes waar je niet op loopt.

Praktisch

Wat tegelbedekking betreft, is er overduidelijk bijzonder veel keuze. Daarom geven we graag ook wat praktische informatie mee zodat je gerichter kan zoeken naar wat jou het meeste ligt en wat er precies mogelijk is.

Soorten tegels

De meest voorkomende tegelsoorten bestaan uit natuursteen of keramiek.

Onder natuursteen valt, onder andere, marmer, graniet en leisteen. Deze tegels komen recht uit de natuur en werden gewonnen uit groeves. Geen enkele tegel is hierdoor identiek wat zorgt voor authenticiteit en een uniek karakter. Over het algemeen is een tegel uit natuursteen een stukje prijziger dan eentje uit keramiek.

soorten tegels

Keramische tegels ontstaan door aarde die gebakken wordt op snoeihete temperaturen tot wel 1250 graden. Na het bakken worden er vaak tal van mineralen alsook een glazuurlaagje aan toegevoegd zodat de tegel stevig en waterbestendig is. Voorbeelden van keramische tegels zijn tegels uit terracotta, cement of gres.

Tegels in badkamer

Beide soorten hebben voor-en nadelen. Tijdens je bezoekje aan de bis-beurs kan je met vakmensen praten die jou prima advies kunnen geven. Zij bekijken wat het beste zou zijn in jouw specifieke situatie.

Prijskaartje?

Het is niet eenvoudig om een duidelijk overzicht te geven wat prijzen betreft. Het prijskaartje is immers afhankelijk van tal van factoren zoals het precieze materiaal, de grootte alsook de dikte van de tegels. Ook hiervoor kan je prima terecht op de bis-beurs. Vraag vrijblijvende offertes aan en win zoveel mogelijk informatie in. 

houten vloer en tegel vloer

Wil je meer leuke tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top