Creëer de ultieme mancave

De mancave heeft meerdere doelen. Je kunt er op je gemak een glas whisky drinken, ontsnappen aan de dagelijkse realiteit, alleen of met vrienden. Tijd om je plekje in huis te claimen.

Na een drukke werkdag even uitblazen in je automatische high comfort-zetel met een fris pintje in de hand, kijkend naar je inhouse-cinema. Of in het weekend een dartwedstrijdje organiseren voor je maten in je privé. Een man heeft altijd al zijn eigen plek nodig gehad om te relaxen, nadenken of om een drankje of drie te drinken. Vroeger had je letterlijke grotten. Nu heb je de luxueuze mancave.

Klinkt dat goed in de oren? Wij geven je alvast wat tips en inspiratie voor je aan de slag gaat.

gezellige mancave

Locatie, locatie, locatie

Je moet natuurlijk een ruimte hebben voor je mancave. Een stoffige zolder kan dienen, maar hij moet ruim genoeg zijn. Schrik niet terug van je garage te gebruiken, wees creatief.
Heb je binnenshuis echt geen plaats? Geen probleem. Een mancave in je tuin biedt zelfs extra mogelijkheden. Zoals een knetterende houtkachel bijvoorbeeld, die kan je niet meteen in je kelder zetten.

Onderhandel wel goed met je partner. Voor je het weet moet je ook een nieuwe dressing in elkaar steken.

Bar

Een mancave zonder bar is geen mancave. Je kunt er een kopen als je het er het geld voor hebt, maar knutsel hem in elkaar en je creëert meteen een unieke sfeer.
Voorzie de bijhorende barkrukken. Aan een toog moet je kunnen hangen, al zittend. Ook hier kan je creatief zijn. Ga eens langs bij de brouwer en vraag naar oude biervaten.

Geluidssysteem

Wil je extra classy zijn? Zorg dan voor een jukebox. In ieder geval, je mancave heeft een soundsystem nodig. Zet dat ding goed in het zicht. Iedereen moet kunnen zien wat voor speakers je hebt.

geluidssysteem in mancave

Let the games begin

Een pooltafel is een klassieker. En tegenwoordig heb je zeer betaalbare exemplaren. Zet het midden in de kamer en voorzie de gepaste verlichting.

Meer fan van een kickertafel? Ga ervoor. Zo bespaar je meteen ook wat ruimte.

Iets wat geen plaats inneemt, is een dartbord. Tip: hergebruik je oude wijnkurken en bouw een spiraal rond je dartbord.

biljarttafel in mancave

Thuisbioscoop

Een van de hoofddoelen van een mancave blijft natuurlijk lui in de zetel gaan zitten, met de nodige drankjes en versnaperingen natuurlijk. Wees vooral niet zuinig op de grootte van je tv- of bioscoopscherm. Als je ergens mee kan stoefen, moet het dat zijn.

Maak gebruik van een witte muur en een beamer en zorg voor een extra frigo naast de zitplaatsen.

Textuur op de muur

De ideale manier om je mancave echt uitstraling te geven, is door je muren een speciale touch te geven. Hout is de klassieker en je kunt er niet mee missen. Het is heel rustgevend, om aan het einde van de dag lekker onderuitgezakt van je kopje thee te genieten. Ja thee, want ook jij hebt recht op iets rustgevends aan het einde van een zware werkdag. Ook in een mancave gaat het niet alleen om alcohol…

Wil je echt je skills showen, maak er dan een letterlijke cave van. Bekleed je muren met stenen en rotsen en ga voor een ware caveman-stijl. Let wel, daar horen ook knuppels bij en een dierenvel op de vloer.

Home cinema in mancave

Zoek de juiste balans

Zet je mancave niet overvol met meubels, toestellen en gadgets. Kies voor een persoonlijke stijl en houd je daaraan. Less is nog altijd more, tenzij je rust vind in drukte.

Clichés

Niet bang zijn voor gimmicks en clichés. Een Pac Man-machine zouden we normaal gezien afraden, maar het is jouw fantasieruimte. Laat je verbeelding de vrije loop gaan en doe vooral wat goed voelt. 

Nog een laatste tip: voorzie een hangmat, de ideale plek om je batterijen op te laden.

Wil je meer leuke tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Scroll naar top