Bouwen of renoveren in Oost-Vlaanderen? Hier kan je terecht voor advies!

Bouw of renoveer jij binnenkort je droomhuis? Dan is het belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt voor je je handen uit de mouwen steekt. Begin er dus niet aan zonder het juiste bouwadvies in te winnen en een toekomstgericht stappenplan op te stellen. Enkel zo kan je er zeker van zijn dat je je project tot een goed einde brengt. Heb jij nog kwalitatief bouwadvies op maat nodig? Dan kan je aankloppen bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van jouw provincie. Wij leggen uit hoe je dat kan doen.

renovatieadvies

Foto: Peng Chen – unsplash.com

Vraag alles wat je maar wil weten

Isoleer je best eerst je dak, muren of vloer? Wat met de verwarmingstechniek? Hoe renoveer je je woning met milieuvriendelijke en duurzame materialen? En wat met waterrecuperatie en infiltratie? Met deze en nog veel meer vragen kan je bij het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen terecht. De adviseurs bestuderen je plannen, bekijken waar je nog winst kan boeken op vlak van tijd, comfort en budget en bezorgen jou na afloop een uitgebreid verslag, incl. gepersonaliseerd stappenplan.

Hierop kan je rekenen

In de eerste plaats voer je samen met de experts van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen een persoonlijk gesprek van ongeveer anderhalf uur, waarbij ze je op een heldere en duidelijk manier kwalitatief advies geven. Maak je geen zorgen: je hoeft heus niet over een technische achtergrond te beschikken. Of het nu om een nieuwbouwwoning, grondige renovatie of kleine aanpassing gaat, je krijgt van hen een oplossing op maat en een concreet antwoord op al je vragen. Neem ook gerust je architect mee naar het gesprek.

Foto: Laurence Katz – unsplash.com

advies bouwen en verbouwen

Zo vraag je bouwadvies aan

Kan je nog wat meer informatie gebruiken voor je project en wil je een beroep doen op bouwadvies van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen? Vul dan hier het digitale aanvraagformulier in. Zo beschikken de experts meteen over de nodige gegevens en kunnen ze je zo vlot mogelijk van dienst zijn. De adviseurs zullen je zo snel mogelijk contacteren om een concrete afspraak in te plannen. Heb je geen nood aan uitgebreid bouwadvies, maar zit je wel met een kleinere vraag? Dan helpt het adviesloket je graag verder.

Hoeveel kost het?

Werk je aan een renovatieproject? Dan adviseert het Steunpunt van Duurzaam Wonen en Bouwen je graag ter plaatse. Of breng met je (nieuw)bouwplannen een bezoek aan het kantoor in Gent. Dankzij de steun van je gemeente is het advies zo goed als in elke gemeente in Oost-Vlaanderen gratis. Enkel in Gavere, Sint-Martens-Latem en Brakel betaal je 75 euro.

Heb je bouw- of renovatieplannen in West-Vlaanderen, dan kan je terecht bij de adviseurs van Acasus. Meer info lees je hier.

Vind meer inspiratie in onze blogposts

Wil je op de hoogte blijven van de laatste regelgeving, premies en trends? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol tip, tricks en nieuwtjes uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top