Binnenzwembad voor jou alleen

Dankzij een binnenzwembad ben je het hele jaar door een beetje op vakantie. Het is de droom van velen.

Wat is er beter dan thuis ontspannen in je eigen binnenzwembad? Op ieder gewenst moment, 365 dagen per jaar, een heerlijke duik kunnen nemen. Niet gebonden zijn aan de weersomstandigheden. Aan je gezondheid werken terwijl je aan het ontspannen bent. Een binnenzwembad met folie of afwerking in glasmozaïek, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

1001 mogelijkheden

Vele mensen kiezen voor een halfopen zwembad. Dat wil zeggen, een zwembad in een ruimte die je open kan zetten naar buiten. Je kunt dan vanaf je terras of gazon in je binnenzwembad stappen. Dat is vooral leuk in de zomer.

Een zwembad in de kelder is ook een optie waar veel mensen voor kiezen. De reden daarvoor is dat verbouwingswerken relatief beperkt blijven.

binnenzwembad

3 types binnenzwembaden

Er zijn drie types van zwembaden. Ten eerste, het standaard skimmerzwembad. Hier heb je een opening van ongeveer twintig centimeter aan de rand van je zwembad, waarlangs het water naar je filtreersysteem loopt. Het is het eenvoudigste type om te installeren en ook de meest toegepaste optie.

Ten tweede heb je het onderloopzwembad. Water loopt onder de rand van het zwembad weg zoals bij de meeste publieke zwembaden.

Ten derde heb je het overloopzwembad. Water loopt over de rand van het zwembad in een opvangsysteem. Het resultaat van dit type zwembad, is dat het water bijna even hoog komt als de vloer.

binnenzwembad

Kies een design voor je binnenzwembad

Qua design heb je een aantal zeer uiteenlopende keuzes. Wil je graag een klassiek Grieks zwembad, ga dan voor een bekleding in mozaïek. Voor een strakke, effenblauwe look die perfect past bij je hypermoderne huis, kies je best voor een zwembad-liner. Die bestaan in alle kleuren. Je kunt ook gebruik maken van tegels. Tegels in je binnenzwembad zijn een zeer duurzame optie en zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen en kleuren. Tip: koop de tegels voor je binnenzwembad en je zwembadruimte in een keer.

Vochtregeling bij je binnenzwembad

Vocht in huis is niet goed, dat weet iedereen. Een hoge luchtvochtigheid is niet aangenaam en zorgt voor schimmelvorming, verrotting en verkleuring van materialen. Daarom is het belangrijk dat je een goede vochtregeling voorziet bij je binnenzwembad. Roestwerende bekledingen en ventilatie zijn noodzakelijk in de ruimte van het binnenzwembad.

Binnenzwembad verwarmen

Je zwembad moet natuurlijk verwarmd worden. En ook daarin zijn vele mogelijkheden. Met een zonneboiler of fotovoltaïsche zonnepanelen kan je voldoende warmte opwekken voor heel de zomer.

In de wintermaanden zal je een andere verwarmingsbron moeten inschakelen, bijvoorbeeld een waterpomp. Deze pomp haalt warmte uit de grond, uit de lucht of uit het grondwater. Het is dus een milieuvriendelijke installatie. Een nadeel aan zo’n pomp is de kostprijs, die kan hoog oplopen.

Je kan je binnenzwembad ook verwarmen via de ketel van je centrale verwarming. Kies je voor deze manier van verwarmen, dan moet de installatie uitgebreid worden met een warmtewisselaar, een thermostaat en een circulatiepomp.

Tenslotte kan je ook een gasketel gebruiken. Gasketels hebben een hoog rendement.

Wil je meer leuke tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top