5 tricks om je renovatiebudget in 2021 te verhogen

Schrikken woningen die nood hebben aan grondige renovatiewerken je af? De angst voor het te hoge kostenplaatje geeft vaak de doorslag of je die ene oude woning koopt of niet. Laat jouw droomwoning niet langer schieten, want in 2021 kan jij dankzij deze 5 tricks jouw renovatiebudget verhogen.

1. Doe een beroep op het renteloze renovatiekrediet

Heb je in 2021 een woning gekocht en wil je die renoveren tot een energiezuinige thuis? Dan kan jij een renteloze renovatielening tot €60.000 afsluiten. Dit kan zelfs bovenop jouw hypothecaire lening voor de aankoop van je woning. Ook slopers en heropbouwers kunnen rekenen op deze renteloze lening. Hoe gaat het in zijn werk? Ieder jaar worden de interesten terugbetaald waardoor de lening renteloos wordt.

2. Herzie je hypothecaire lening

Herbekijk je hypothecaire lening via jouw bank of een andere financiële instelling. Wie weet is de rentevoet gedaald en kan jij een lagere maandlast verkrijgen. Hanteer volgende vuistregel: het herbekijken van je hypothecaire lening is door de extra kosten pas aangeraden vanaf een rentewinst van 1%. 

3. Wederopname van je lening

Heb je enkele jaren geleden een hypothecaire lening aangesloten voor de aankoop of renovatie van je woning? Dan kan je je bestaande hypotheek gebruiken voor de nieuwe renovatiewerken die jij op het oog hebt. Hiermee bespaar je een pak hypotheek- en notariskosten. 

renoveren in 2021

Foto: Seth Fink – Unsplash

4. Verleng je hypothecaire lening

Af en toe moet je jezelf wat ademruimte gunnen. Een hoge maandelijkse afbetalingslast brengt vaak veel stress met zich mee. De som verhogen om de nodige renovatiewerken uit te voeren wordt dikwijls afgeraden of zit er gewoonweg niet in. Door jouw hypothecaire lening te verlengen, worden jouw renovatieplannen instant een pak realistischer. Je afbetalingsplan wordt langer, maar je maandelijkse afbetalingslast blijft gelijk.

5. Geniet van een voorschot op je aanvullend pensioen

Wist je dat je als werknemer in sommige gevallen al kan genieten van een voorschot op je aanvullend pensioen? Een voorschot is het eigenlijk niet, want je moet het bedrag lenen. Heb je deze lening nog niet afbetaald als je aanvullend pensioen wordt uitbetaald? Dan wordt het openstaande bedrag afgehouden van jouw aanvullend pensioen. Wil je weten of je dit soort lening kan aangaan? Vraag dan meer informatie aan een notaris in je buurt.

Wil je meer tips om je renovatie- of bouwbudget te verhogen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand gratis (ver)bouwtips en -tricks in je mailbox.

Sluit de beste hypothecaire lening af

Volg onze gratis spoedcursus en sluit de beste hypothecaire lening af dankzij jouw onderhandelingstechnieken.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top