3 stijlvolle deuren: pivotdeur, schuifdeur en stalen deur

We zullen maar met de deur in huis vallen: er bestaan honderden verschillende binnendeuren en slechts enkelen zullen bij jou in de smaak vallen. Is een standaard openslaande deur te gewoontjes voor jou? Maak dan kennis met deze 3 opvallende, unieke en klassevolle deuren.

Schuifdeuren

Met deze deur kom je letterlijk het huis binnengerold. Schuifdeuren worden dan ook niet voor niets roldeuren genoemd, Ze heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en dat is geen verrassing. Een schuifdeur heeft een handvol voordelen. Zo past ze in verschillende interieurstijlen. Een moderne witte schuifdeur kan bijvoorbeeld opgaan in een zuiver minimalistisch interieur. Of is de landelijke stijl meer je ding? Dan kan een authentieke loftdeur een opvallend onderdeel van je landelijke interieur worden.

Ten tweede kan een schuifdeur haar helemaal bewijzen in smalle en kleine ruimtes. Je hoeft geen rekening te houden met een grote draaicirkel. Je kan dus die ene kast gewoon naast je deur plaatsen zonder dat de deur in de weg staat.

moderne schuifdeur

Foto: Jon Nathon Stebbe – Unsplash

Tot slot kunnen schuifdeuren in een grotere ruimte meer privacy te creëren. Een open ruimte kan je gemakkelijk opdelen met een gordijn of enkele hoge meubelstukken. Toch mis je een groot deel van je privacy. Een professioneel telefoontje beantwoorden zonder stoorzenders of pottekijkers in de buurt is vaak geen garantie. Een grote schuifdeur is hiervoor een goede en stijlvolle oplossing. 

pivotdeur

Foto: Dayvison De Oliveira Silva – Pexels

Pivotdeur

Een pivot- of taatsdeur is een bijzonder stijlvolle en unieke deur die je interieur een tikje specialer kan maken. Net zoals een doodgewone draaideur is het een openslaande deur, maar dan wel met scharnieren aan de boven- en onderzijde van de deur. Hierdoor kan de deur zowel naar buiten als naar binnen keren. Door het gebrek aan zware kozijnen heeft een pivotdeur van nature een minimalistische en luxueuze uitstraling. 

Een veelgevraagde vraag bij dit soort deur is ‘neemt een taatsdeur meer plaats in dan een gewone draaideur?’. Het antwoord hierop is: neen, niet per se. Hoewel de as van een pivotdeur meer in het midden zit dan andere deuren, gaat er geen kostbare ruimte verloren. Toch moet je rekening houden met een draaihoek langs beide kanten van de deur.

Stalen deur

Wil je echte klasse? Ga voor stalen deur. Met haar fijne constructie en flexibiliteit kan ze op maat van jouw woning gemaakt worden. Deze oerdegelijke deur heeft helaas een hoger prijskaartje dan andere deuren, maar is dan ook heel sterk, brandveilig en goed isolerend. Bovendien heeft het een hele lange levensduur. Wil jij met alle trotsheid kunnen pronken met je binnendeuren? Kies dan voor een pivot- of schuifdeur in staal. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontdek het brede gamma aan deuren op de bisbeurs in Flanders Expo.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top