Dit is de kleur van het jaar 2021

De kleur van 2021 is bekend! Ieder jaar onderzoeken (en bepalen) kleur- en topdesignspecialisten de nieuwste trends van het komende jaar. Brave Ground is verkozen tot dé tint die het best aansluit bij de stemming van het moment. Leert de kleur van het jaar ons naar de zonnige kant van het leven te kijken? Of leert die ons net van natuurlijke schoonheid te genieten? 

De stemming van het moment bepaalt de kleur van het jaar

De coronacrisis heeft ons allen aan het denken gezet. De afgelopen periode evalueerden we ons leven. We leerden de kleine, lokale en dagelijkse dingen meer appreciëren. Het sociale leven, onze vrijetijdsbesteding en werksituatie werden helemaal op z’n kop gezet en meer dan ooit beseffen we dat ons huis ook een echte thuis (en af en toe een thuiskantoor) moet zijn.

brave ground kleur van het jaar 2021

Kortom, de zoektocht naar balans en stabiliteit en de moed die men heeft om zich door deze moeilijke periode te slaan, kenmerkt onze hedendaagse tijdgeest. Geen wonder dus dat de experts Brave Ground tot de kleur van 2021 verkozen. 

Kleur van het jaar met aardse tinten

Haal je af en toe je hoofd leeg tijdens een boswandeling? Of put jij er net energie uit? Door natuurlijke elementen in je woning integreren, breng jij die kracht van de natuur in je huis. Met z’n bruingrijze kleur maakt Brave Ground deel uit van een kleurenpalet met aardse tinten. Even rustgevend als witte muren, maar dan met een rustiek accentje.

Brave ground kleur van het jaar 2021

Foto: Alex Shu – Unsplash

natuurtinten kleur van het jaar 2021

Foto: Jeffrey Ho – Unsplash

Kleurencombinaties met de kleur van het jaar

Zijn natuurlijke tinten zoals Brave Ground de nieuwe concullega’s van maagdelijk of gebroken witte muren? Net als wit overheerst deze aardse tint andere kleurtinten niet. Hierdoor vormt zij een perfecte basis voor verschillende interieurstijlen. 

Bruine verf kleur van het jaar 2021

Foto: Nathan Van Egmond – Unsplash

Met Brave Ground kan je dus alle kanten uit. Je kan er je volledige kamer mee opfrissen, de ruimte een extra dimensie geven met een accentmuur of een bepaalde sfeer in huis brengen met een frisse kleurcombinatie. 

De rasechte optimisten onder ons kunnen bijvoorbeeld het zonnetje in huis halen door de bruingrijze kleur te combineren met een streepje (of een hele muur) oker of geel. 

Wie meer nood heeft aan een omgeving waar harmonie en rust heersen, kan zich vast vinden in een woning met warme klei- en krijttinten. 

Hou je van een iets pittiger interieur? Dan kan je met een tegenhanger van de warme rustige kleur aan de slag gaan. Met rode en roze decoratieve elementen of meubels wek je je interieur helemaal tot leven.

Tijd om je woning op te frissen? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontdek iedere maand de handigste weetjes en tips.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top