Baden voor mensen met mobiliteitsproblemen

Baden kan een uitdaging zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, maar gelukkig zijn er verschillende oplossingen om dat proces toegankelijker te maken. Instapbaden, baden met deuren en badliften zijn enkele opties. Deze baden bieden extra ondersteuning, waardoor mensen met mobiliteitsproblemen kunnen genieten van een veilige en comfortabele badervaring.

Een kaars, zeep en bakje met badspullen in, op de rand van een bad.
Dan Farrell - Unsplash

Laag instapbad

Een instapbad is een goede keuze voor mensen met mobiliteitsproblemen omdat het een verlaagde instaprand heeft die gemakkelijk toegankelijk is. Het heeft meestal geen deur, maar de lage instap vermindert de hoogte die moet worden overbrugd om in het bad te komen. Het is geschikt voor mensen met mobiliteitsproblemen die wel zelfstandig kunnen wandelen.  Dat maakt het baden veiliger en comfortabeler voor mensen die moeite hebben met het betreden van een traditioneel bad.

Bad met deur

Een bad met deur is speciaal ontworpen voor mensen met mobiliteitsproblemen. Het is voorzien van een waterdichte deur aan de zijkant van het bad dat kan worden geopend en gesloten om gemakkelijk in en uit het bad te stappen. Daardoor is het toegankelijker voor mensen met mobiliteitsproblemen. Ze kunnen het bad ingaan zonder te hoeven bukken of over een hoge rand te stappen. Het baden wordt zo veiliger en minder belastend voor mensen die moeite hebben met bewegen.

Badlift

Een badlift is een handig hulpmiddel voor mensen met mobiliteitsproblemen die toch graag willen genieten van een bad. Met een badlift kun je eenvoudig in en uit het bad worden getild met behulp van een elektrisch aangedreven systeem. Dat maakt het makkelijker voor mensen die moeite hebben met het in- en uitstappen van een traditioneel bad, en zorgt voor een comfortabele en ontspannende ervaring.  

Interieurdetails in een badkmamer. Een rekje met een plant en vaas op. Een klok aan de muur en hieronder een kapstok met douchespullen.
Jonny Caspari - Unsplash

Meer interieur- en (ver)bouwinspiratie op onze blog

Wil je meer tips, trends en nieuws ontvangen? Schrijf je dan nu in op de nieuwsbrief van Bis, bouw- en interieursalon en ontvang iedere maand een nieuwsbrief vol inspiratie en tips uit de (ver)bouw- en interieursector.

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top