9 tips voor meer daglicht in huis

Heb je een ruimte in woning waar er geen daglicht tevoorschijn komt? Of heb je simpelweg een donker huis? Zoek niet verder. Volg deze nodige tips voor een aangenamere woonst.

1. Geef je muren en plafonds een nieuw kleurtje

Een nieuwe laag witte verf geeft meer ruimte aan je woning. Kies een matte verf voor je muren, anders wordt je misschien verblind. Je plafond kan niet glanzend genoeg zijn.

Wil je toch liever een ander kleur dan wit? Maak dan een combinatie met een koude kleur. Een muur blauw schilderen en de andere wit geeft een ruimer gevoel en brengt maximaal licht in je woning.

2. Ga voor een lichte vloer

Het meeste daglicht valt rechtstreeks op je vloeren. Als je een lichte vloer hebt, weerkaatst het licht. Daardoor verlicht je de hele ruimte in huis. Zorg er wel voor dat er niet te veel meubels in de weg staan.

lichte vloer en glazen deuren

3. Glazen deuren

Door zoveel mogelijk glazen deuren in huis te hebben, creëer je een zee van licht. Maak je je zorgen over privacy? Los het op met mat glas, dat laat nog altijd veel licht door. Het gecreëerde extra natuurlijk licht brengt je interieur helemaal tot leven.

4. Daglicht in onbereikbare ruimtes met een lichttunnel

lichtbuis daglicht

Zelfs in volledig donkere kamers is daglicht te krijgen! Door middel van een lichttunnel kun je in de nachthal, het toilet, of opbergruimte daglicht brengen.

Speciale buizen brengen het daglicht naar de gewenste plek. Dat lukt omdat er aan de binnenzijde van het buizensysteem een spiegelbekleding het daglicht reflecteert en begeleidt.

5. Grote ramen

Geen kleine ingreep, je kleine ramen vervangen door grote ramen. Toch zal dat je woning helemaal opfleuren. Met grote ramen kun je optimaal genieten van het daglicht.

6. Glazen achtergevel tot aan de nok van het dak

Een excentrieke optie voor de liefhebbers. Deze manier van daglicht in huis brengen vraagt nog grotere verbouwingen, maar zorgt voor een schitterend zicht naar buiten.

grote ramen

7. Maak gebruik van lichte meubels

Donkere meubels geven een zware indruk, zeker als ze in een donkere ruimte staan. Je living zal er al veel opgewekter uitzien als je meubels een lichte kleur hebben.

Kasten en tv-meubels kun je eventueel witverven. Hout kun je opschuren om het een lichtere look te geven.

8. Plaats een extra dakraam

Dakramen laten veel daglicht binnen. Heb je een leefruimte onder een hellend dak? Installeer er dan meerdere dakramen, of, een heel groot dakraam.

9. Houd je vensterbanken vrij

Door je vensterbanken niet helemaal vol te zetten, valt er veel meer daglicht binnen. Probeer ze dus zoveel mogelijk leeg te houden. Dat geldt voor zowel voor je badkamer, keuken, woonkamer als slaapkamer.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste woontrends? Of wil je leuke tips en inspiratie ontvangen? Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief.

dakraam voor meer daglicht

DEEL DEZE BLOGPOST

Scroll naar top