Verplichte regenwaterput in 2023: dit zijn de voordelen
Renoffice

Verplichte regenwaterput in 2023: dit zijn de voordelen

Wie een renovatie plant, zal vanaf dit jaar moeten nadenken over een nieuwe regenwaterput.

Delen:

Wie een renovatie plant, zal vanaf volgend jaar moeten nadenken over een nieuwe regenwaterput. Buiten de extra kost, brengt deze maatregel ook enkele interessante voordelen met zich mee. De regenwaterput wordt bovendien ook snel geplaatst. Bij de keuze voor de juiste regenwaterput zijn er een paar zaken om zeker rekening mee te houden.

Duurzame investering: gratis (regen)water
Bij periodes van hevige regenval, kan het water gemakkelijk worden opgevangen met regenpijpen en een waterton. Vervolgens kan dit water worden gebruikt voor het wassen van de auto,het bewateren van de tuin of zelfs het gebruik van je wasmachine. Wat zal resulteren in een lagere waterfactuur.

Belangrijk: Een regenwaterput installeren is geen klus voor doe-het-zelvers. Schakel er altijd een professional voor in.

Hoe groot moet de regenwaterput zijn?
– Het is belangrijk dat je de grootte van de regenwaterput respecteert. Dit wordt berekend op basis van de oppervlakte van het dak. De wetgeving heeft bepaald dat nieuwbouw & renovaties met meer dan 40m2 een grootte hebben van minstens 5.000liter.
– Voor woningen groter dan 80m2 bedraagt dit 7.500liter.

De juiste partner:
Zoek je meer advies om de juiste keuze te kunnen maken? Of heb je vragen over de renovatie of verbouwing van jouw woning? Kom langs op onze stand 1264 tijdens de Bouw en Reno beurs en bespreek je plannen met ons.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top