Klant aan het woord – Gratis warm water voor een hondenkapsalon

Martine zocht een milieuvriendelijk alternatief voor haar verouderde centrale verwarming op basis van stookolie. Daarom trok ze in 2019 naar de BIS-beurs om meer informatie te verzamelen over verwarmingsinstallaties. Daar sprak ze met Filip, de productspecialist van ClimaWays.

“Ik ben eigenares van een hondenkapsalon”, vertelt Martine. “Dat betekent dat ik dikwijls veel warm water nodig heb op korte tijd. Als ik twee grote honden na elkaar moet wassen, kan ik me niet veroorloven dat ik zonder warm water val. Ik zocht dus een milieuvriendelijke oplossing, maar ik wilde zeker niet inboeten aan comfort. Ik dacht in eerste instantie aan een warmtepomp, maar nadat Filip geluisterd had naar mijn verhaal raadde hij me iets anders aan dat beter paste bij mijn situatie.”

Omdat de woning van Martine al wat ouder was en bovendien gedeeltelijk bestond uit een hondenkapsalon, raadde Filip de SolvisBen gasketel aan in combinatie met SolvisFera zonnecollectoren. Hij legde uit dat de SolvisBen een pak zuiniger was dan haar bestaande ketel en dat de zonnecollectoren gratis warm water konden voorzien voor haar kapsalon.
Martine: “Filip heeft alles voor me in orde gebracht: de plaatsing, het afstellen van de ketel en het koppelen van de SolvisBen aan de wifi. Dat laatste zorgt ervoor dat we ons toestel vanop afstand kunnen bedienen en het verbruik op elk moment duidelijk kunnen aflezen.”

Of het verbruik van Martine nu gezakt is? Daar twijfelt ze niet aan: “Dat kan bijna niet anders. Wanneer de zon schijnt, heb ik geen verbruik. Al het warm water voor mijn kapsalon is dan afkomstig van de zonnecollectoren.”

Meer weten? Doe zoals Martine:
Ben jij benieuwd of de SolvisBen gasketel of SolvisFera zonnecollectoren ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Kom dan langs op de stand van ClimaWays in hal 5, stand 5139. We berekenen met plezier hoeveel jij kunt besparen!

Scroll naar top