Hoe weet je nu welke verwarming je moet kiezen?

Tip 1: Denk duurzaam
Dat duurzame energie de norm wordt, daar twijfelt niemand nog aan. Is je verwarmingsketel aan vervanging toe of bouw je een nieuwe woning? Kies dan nu al voor de meest duurzame verwarmingsbron. Op termijn gaan we daar toch naartoe.

Tip 2: Het kan ook stapsgewijs
Als je in een oudere woning woont, kan de overstap naar duurzame energie overweldigend lijken. Je zit met een bestaande installatie en hebt misschien niet de mogelijkheid om alles ineens te vervangen. Weet dan dat je het ook stapsgewijs kunt doen. Vervang eerst je verouderde gasketel of stookolieketel door een zuinigere, condenserende versie. Dan zit de basis alvast goed.

Tip 3: Houd je opties open
Als je iets vervangt, houd dan de opties naar duurzame energie open. Kies bijvoorbeeld een verwarmingsketel die compatibel is met hernieuwbare energie. Zo kun je hem later nog aanvullen met een warmtepomp of zonnethermie.

Tip 4: Laat je goed informeren
Duurzame energie is de toekomst, maar het pad ernaartoe is voor iedereen anders. Wij adviseren je graag bij het kiezen van de juiste oplossing, rekening houdend met jouw budget en je huidige situatie. We zijn niet voor of tegen een bepaald soort verwarming. Als we een kant kiezen, dan is het de kant van de consument.

Wij helpen je prioriteiten te stellen en slimme keuzes te maken. Zo is straks iedereen klaar voor een duurzame toekomst.

Kun jij ook wat hulp gebruiken bij het kiezen van de juiste verwarmingsinstallatie? Neem dan gerust contact met ons op. Meer informatie en onze contactgegevens vind je op www.climaways.be

Scroll naar top