Het nieuwe Finstral-magazine F_02

Sinds de oprichting in 1969 heeft Finstral zijn materiaalaanbod voortdurend verder ontwikkeld. Het Zuid-Tiroolse bedrijf produceert zijn ramen, huisdeuren en veranda’s tegenwoordig in alle traditionele materialen en doet daarbij, in tegenstelling tot de meeste concurrenten, bijna alles zelf. Met het magazine F_02 slaagt de raamfabrikant er op indrukwekkende wijze in, deze unieke competentie voor alle materialen te demonstreren.
“F_02 is een materiaalmagazine, waarin vooral kunststof, glas, aluminium, hout en ForRes aan bod komen”, aldus Joachim Oberrauch, kaderlid bij Finstral. Het magazine ‘Creativiteit zoekt expressie’ behandelt echter niet alleen materialen, maar ook de zoektocht naar materialen. “Hoe een idee eruitziet en welk effect het heeft, hangt in belangrijke mate van het materiaal af en daar moet men heel precies kijken, welk materiaal de gezochte eigenschappen en mogelijkheden biedt”, vertelt Joachim Oberrauch.
Als één van de weinige raamfabrikanten in Europa beheerst Finstral alle materialen, zowel op het vlak van functionaliteit als esthetiek, en biedt het bedrijf alles uit één hand aan: vanaf de ontwikkeling over de productie tot afgewerkt product. En precies daarover gaat het in het magazine met 148 pagina’s vol fascinerende reportages, fotogalerijen, interviews met materiaalexperten, architecten en kunstenaars: ideeën die uitgevoerd en tot leven gewekt kunnen worden.
Het magazine opent met de ondernemersfamilie, die in een interview alle vragen over de beginperiode van Finstral, zijn innovatiekracht en de toekomst beantwoordt, en bevat ook gesprekken met vakmensen, bedrijven en planologen. Daarbij staat telkens één thema centraal: Materialen en hun gebruik. Daarna volgt er een projectvoorstelling, waarin aantrekkelijke Finstral-referenties uit heel Europa getoond worden.
Nieuwsgierig geworden? Laat u inspireren: Bestel ons gratis magazine op finstral.com/f02.

Scroll naar top