Goede vooruitzichten voor iedereen die van grote glaspartijen houdt.

Eén systeem. Zoveel mogelijkheden.
Meer licht in het oude gebouw, veel glas voor de nieuwbouw: de trend naar royale glasoppervlakken zet zich voort. Met de FIN-Vista-raamwand heeft Finstral een modulair systeem ontwikkeld, dat niets te wensen overlaat. Vleugels, deuren of raamwanden worden in een raster van stijlen en dwarsprofielen geplaatst. In vergelijking met conventionele systemen – en vooral met complexe glazen gevels – resulteert dit in meer ruimte voor vormgevingsmogelijkheden en openingsvarianten. En omdat Finstral alle onderdelen zoveel mogelijk in de fabriek voorbereidt, is ook de montage eenvoudiger, sneller en veiliger.

Stabiele constructie. Smalle ramen.
Een raamwand die veel bouwstress bespaart en tegelijk talrijke individualiseringsmogelijkheden biedt … welke opdrachtgever wil dat niet? Met FIN-Vista heeft Finstral nu een bijzonder slimme oplossing in zijn assortiment. “In plaats van een complexe geveloplossing gebruiken we een systeem gebaseerd op het modulaire principe. Dit betekent dat elementen naargelang het architecturale idee en de woonwensen gecombineerd kunnen worden – met glasoppervlakken tot vijf meter breed en vijf meter lang”, legt Joachim Oberrauch, kaderlid bij Finstral, uit.
Vaste beglazing of raamvleugels worden in een raster van verticale stijlen en horizontale dwarsprofielen geplaatst. Het voordeel: er zijn geen dubbele frames die elkaar ontmoeten; daarom blijft het totaalbeeld altijd verrassend smal – de zichtbreedte van de FIN-Vista-ramen bedraagt slechts vijf centimeter. “Alle FIN-Vista-kunststofprofielen bevatten een stalen versterking die de ramen uiterst veerkrachtig maakt”, vertelt Joachim Oberrauch. En in tegenstelling tot klassieke aluminium systemen met dwarsprofielen is ook de statisch noodzakelijke inbouwdiepte meestal kleiner.

Scroll naar top