Finstral: Raamvleugels volledig uit glas.

Beschrijving

Met de designmogelijkheid ‘Cristal’ biedt de Zuid-Tiroolse raamfabrikant Finstral ook profiel-bedekkingsglas aan de binnenzijde van de vleugel aan. Het raam wordt zo een esthetisch statement.

Altijd een maximum aan glas.
“Zoveel mogelijk glas en zo weinig mogelijk zichtbare profielen. Dit is het optische principe van de Cristal-modellen”, legt Joachim Oberrauch, een van de directeuren bij Finstral, uit. Het raam lijkt effectief alleen uit glas te bestaan. In de Cristal-versie verdwijnt het vleugelprofiel volledig achter een glazen oppervlak. “Dit resulteert in een volledig glazen front aan de kamerzijde. Als het raam bovendien met een uitwendig verborgen raamoptiek gecombineerd wordt, krijgt men maximaal glas en licht”, vertelt Joachim Oberrauch. Verborgen scharnieren ondersteunen het elegante uniforme glazen karakter.

Altijd de grootste verscheidenheid aan ontwerpen.
Dankzij de grote verscheidenheid aan combinaties en het meest volledige raamprogramma in Europa kan de Cristal-designlijn van Finstral met verschillende materialen en vleugelvarianten uitgevoerd worden. Alles is mogelijk: van kunststof, aluminium, hout en het duurzame materiaal ForRes tot de verschillende vleugelvormen Step-line, Nova-line, Slim-line of Classic-line. Tien verschillende emailtinten van de puristische Cristal-vleugels zetten gekleurde accenten. “Dankzij de verschillende aanpassingsmogelijkheden van Cristal vindt iedere klant zijn gading”, besluit Joachim Oberrauch.

Altijd alles uit één hand.
Finstral produceert alles zelf en alles uit één hand in 14 fabrieken: van warmte-isolerende kunststof raam profielen tot het eigen isolatie- en veiligheidsglas, inclusief houtproductie en het coaten van aluminium. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de fabrikant ook het glas van de Cristal-modellen zelf emailleert. Bij 670 graden wordt een gekleurde, duurzame en heldere emaillaag in de rugzijde van het glas gebakken.

Scroll naar top