FIN-Window nu belangrijkste profielsysteem bij Finstral.

Het moderne kunststof- en kunststof-aluminium-raamsysteem FIN-Window kenmerkt zich door een unieke modulariteit en veelvoud aan varianten. Bijna alle esthetische- en functionele uitvoeringsvarianten kunnen binnen dit nieuwe systeem met elkaar gecombineerd worden. Of het nu gaat om een klassiek raam met roeden, met het smalste kader en de hoogste inbraakwering of om een moderne volglas-combivleugel met vleugeloverdekkend glas zowel buiten als binnen – met FIN-Window is alles mogelijk binnen een profielsysteem.

De introductie vergt enorm veel werk: er moeten 21 nieuwe kunststof-profielwerktuigen en een vergelijkbaar aantal nieuwe aluminium profielen geproduceerd worden en de productie moet zonder onderbrekingen omgeschakeld worden. Finstral profiteert daarbij van het feit dat de onderneming -van ontwikkeling, eigen profielextrusie, aluminium coating en isolatieglasfabricage tot aan de montage- alle stappen in eigen hand heeft. Naast fabricage ligt de tweede uitdaging in het overtuigen van de markt. “De introductie van de FIN-Window is een levend bewijs van onze nauwe, langdurige samenwerking met raamdealers in heel Europa. Zonder dit vertrouwen zou een dergelijke omvangrijke vervanging van een hoofd-profielsysteem nauwelijks denkbaar zijn”, zegt Luis Oberrauch, vice-president van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de verkoop bij Finstral.
“FIN-Window zet een geheel nieuwe standaard voor kunststof- en kunststof-aluminium-ramen in Europa. De smalste ramen, het beste isolatieglas van de ruit tot de afstandhouder, altijd vier vergrendelingspunten, middendichting, klassieke tot moderne raamvormen, een buitengewoon grote veelvoud aan kleuren…wie veeleisende klanten werkelijk goede, mooie ramen wil aanbieden, komt uit op FIN-Window”, zegt Joachim Oberrauch, president van de Raad van Bestuur en verantwoordelijk voor de productontwikkeling in het bedrijf.

Scroll naar top