Dirk bespaarde 47,5% op gas met zijn nieuwe verwarmingsinstallatie

Dirk uit Londerzeel kocht zijn huis in 1998. De woning, met een oppervlakte van 220m² en bouwjaar 1948, was op dat moment uitgerust met een gasketel voor de verwarming en gasboiler voor het sanitair warm water. Maar in 2013 waren deze beide toestellen aan vervanging toe.

Dirk ging op zoek naar een meer praktische oplossing: één nieuw systeem voor zowel verwarming als sanitair warm water. Op een bouwbeurs ontmoette hij Filip, een productspecialist van Solvis (nu ClimaWays), die hem de verschillende mogelijkheden uitlegde.

“Filip stelde me voor om eerst en vooral mijn verouderde gasketel te vervangen door een zuiniger condenserend exemplaar: de SolvisMax”, vertelt Dirk. Dat is een flexibel systeem dat uitgebreid kan worden met andere energie-opwekkers, zoals zonnecollectoren. “Hij stelde dan ook voor om ineens zonnecollectoren op mijn dak te plaatsen. De gratis energie die deze collectoren opwekken, zou dan nog eens een extra besparing betekenen op mijn gasfactuur.”

“In de zomervakantie van 2013 heb ik de bestelling geplaatst. In september was alles geïnstalleerd en actief,” vertelt Dirk. Sinds de plaatsing is Dirks jaarlijks gemiddeld gasverbruik gedaald van 1720m³ naar 903m³ gas. Dat is een besparing van 47,5% op zijn gasfactuur en zijn CO²-uitstoot.

“Ik ben tevreden over de besparing en over de installatie,” zegt Dirk. “Het enige dat ik nog mis, is een manier om te kunnen zien welk rendement van mijn ketel komt en welk deel van mijn zonnecollectoren. Dat zou me helpen om de terugverdientijd van elk onderdeel apart beter te kunnen inschatten. De nieuwe modellen van de SolvisMax zijn uitgerust met een app waarop die waarden live afgelezen kunnen worden, maar die bestond nog niet op het moment dat ik mijn aankoop heb gedaan.”

Ben jij benieuwd of de SolvisMax of zonnecollectoren ook voor jouw woning de beste oplossing zijn? Kom dan langs op de stand van ClimaWays. We staan in hal 5, stand 5139.

Scroll naar top