De nieuwe trends in raamdecoratie voor 2021

De kleuren van 2021
De grotere verfmerken zoals Levi’s en Boss Paints komen jaarlijks met een kleur waarvan ze geloven dat het onze interieurs zal domineren.
Levi’s gaat voluit voor Tranquil Dawn, een veelzijdige lichtgroene kleur die vooral rust uitstraalt. Je kan deze combineren met vier kleurenpaletten. Bij Boss Paints en Colora gaan ze voor het thema Colours of Resistance: drie reeksen met 27 trendkleuren. Keuze in overvloed en voor elk wat wils.

Japanse invloeden
De natuurlijke invloeden zetten zich ook verder in een andere trend: die van de wabi-sabi. De Japanse levensstijl maakt komaf met koel minimalisme en perfectie. Warmte, kleur en een beetje wanorde staan voorop.

Rommelig? Helemaal niet. De basis, het pure en natuurlijke zijn belangrijk. In deze populaire woon- en levensstijl kan en mag het allemaal.

Opvallende muren
Donkere kleuren behoren ook tot de trends. Je muren mogen opvallen in 2021. Een stoer behangpapier in petrolkleur, bordeaux of antraciet of een romantische print in het oudroze. Het zijn succesvolle combinaties om je muren ineens minder saai te maken.

Trends in raamdecoratie? Aaibare stoffen
Alle bovenstaande tips en tricks pas je ook probleemloos toe op je raamdecoratie. Een blikvanger maken van je gordijnen wordt door de trendwachters in 2021 alleen maar toegejuicht. Hou je je gordijnen liever neutraal? Dat kan. Denk bijvoorbeeld aan een terracotta- of moskleur. Waarom niet muntgroen, een fluwelen stof?

Flashy of sober: in 2021 zijn gordijnen en andere raamdecoratie meer dan ooit echte sfeermakers in huis. Hou onderstaande tips in gedachten wanneer je je keuze maakt:

Probeer eens aaibare stoffen zoals velours en fluweel
Ga voor klassiekers zoals witte of zwarte houten jaloezieën of shutters
Kies voor warme tinten
Denk aan het belang van natuurlijke lichtinval
Volg je deze trends of sla je liever je eigen weg in? Professioneel advies en maatwerk is in beide gevallen mooi meegenomen. Contacteer een expert voor meer informatie.

Website

Scroll naar top