4 Redenen om te investeren in nieuwbouw

Wanneer je beslist om te investeren heb je misschien de wens om te investeren in wat het meeste opbrengt en de minste zorgen met zich meebrengt. Dan is er eigenlijk maar één pijler waar je jezelf op moet richten en dat is nieuwbouw.

Enkele voordelen:

1. Strenge conformiteitsregels
Wanneer je een woning wil verhuren moet deze aan heel wat eisen voldoen. Nieuwbouw voldoet aan alle bouwregels, alle installaties – van elektriciteit tot sanitair – moeten volgens de regels gebeuren. Bij nieuwbouw voldoet je investering ruimschoots aan alle voorschriften en is direct klaar voor gebruik of verhuur.

2. Eenvoud
Wanneer je een woning verkoopt moet je allerlei certificaten, attesten en documenten hebben. Bij nieuwbouw hoef je namelijk niet wakker te liggen van al die attesten. Hoe komt dit dan? Wel, bij de oplevering zijn alle essentiële documenten, van EPC tot PID, voorzien.
We gaan nog even uitbreiden over het EPC. Er zijn namelijk erg strenge normen als het komt op energiezuinigheid. Bij nieuwbouw zal je dus ook aan alle energiezuinige normen voldoen. Dit is belangrijk voor een opbrengsteigendom. Tegen 2020 komen er namelijk heel wat strengere, verplichte regels bij voor verhuurwoningen.

3. Belang van de huurder
We mogen ook al eens aan onze huurders denken. Huurders, die hebben ook graag comfort en kwaliteit. Nieuwbouw biedt dat comfort en die kwaliteit. Dit soort verhuurpanden zijn erg populair op de huurmarkt. Als koper van nieuwbouw kan je ook deels zelf de afwerkingsgraad bepalen. Je kan hierbij kiezen of je wil verhuren met pure luxe voor het hoge segment, of kies je eerder voor een budgetafwerking om jonge koppels, kleine gezinnen of starters aan te trekken?

4.Aansprakelijkheid wet Breyne
De wet Breyne bepaalt dat de architect en bouwpromotor allebei tien jaar lang aansprakelijk zijn. Hierdoor heb je als investeerder een gemoedsrust die onbetaalbaar is. Beleggen in nieuwbouw geeft jou als investeerder dus zekerheid op lange termijn.

Scroll naar top