Provincie West-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen

Over ons

Acasus is het inspiratie- en kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren van provincie West-Vlaanderen. Zowel particulieren, professionelen, onderwijsinstellingen als openbare besturen kunnen er terecht voor informatie en advies rond hun projecten.

Met Acasus willen we de bouwsector in West-Vlaanderen omvormen tot een competitieve, toekomstgerichte, innovatieve en duurzame sector. Daarnaast willen we duurzaam bouwen versneld implementeren. We hebben hierbij zowel aandacht voor de bouwmethode, technieken, materialen, locatiekeuze als voor het rationeel gebruik van grondstoffen, nieuwe vormen van wonen enz. Acasus focust zich niet enkel op particulieren, maar ook op bedrijven, onderwijsinstellingen en publieke organisaties.

Deze doelstelling willen we op 3 manieren bereiken: door te adviseren, inspireren en te ondersteunen.

We laten bedrijven en particulieren via onze tentoonstellingen kennismaken met de verschillende oplossingen en mogelijkheden. Daarnaast organiseren we op regelmatige basis masterclasses, themadagen en workshops. Particulieren en publieke organisaties kunnen bij ons terecht voor onafhankelijk advies rond hun bouwproject.

Gemarkeerd product

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top